Joulu on taas ja silleen. Joulunviettoa varjostaa tänä vuonna se, että miehen isä kuoli viime viikon keskiviikkona, ja siksi tunnelma ei ole ollut erityisen korkealla. Ikävä on ukkia koko porukalla.

Joulua on silti laiteltu, ja kaikki on valmiina - kinkku on otettu uunista, puuro syöty, lahjat raahattu kuusen alle, mäti sulamassa, jääkaappi täynnä joulusapuskaa, piparit koristeltu, kaapissa riittävästi suklaata jne. Mukavaa! Mieskin parani jouluksi keuhkokuumeestaan (!), ja muut ovat terveitä ja joulumielellä - tenavat lähinnä käyvät kierroksilla, kun odottavat niin kovasti lahjojen avaamista. Minä hain kirjastosta Sinuhen joululukemiseksi... ja Maailma murjoo, Hadrianus -kirjan myös. :)

Eilisiltaan saatiin sopivasti dramatiikkaa, kun Paavo pyydysti elämänsä ensimmäisen hiiren. Istuttiin kaikki keittiössä koristelemassa pipareita, kun tiskipöydän alta kuului skviik ja klonks ja Paavo tuli esiin hiiri suussa. Sitten jahdattiin kissaa ja hädissään vinkuvaa hiirtä ympäri kämppää ja kuusi kaatui ja sen sellaista, ja lopulta hiiri piiloutui eskarilaisen lenkkariin ja tenavat nostivat kengän hiirineen päivineen ulkorappusille. Hiiri ei uskaltanut tulla ulos kengästä koko iltana, ja tokaluokkalainen vei sille auringonkukansiemeniä, joita se sitten näkyi napostelevan. Aamulla hiiri oli hävinnyt teilleen, että kai se sitten loppujen lopuksi selvisi vaikka kissa sitä kurmootti ympäri taloa.

Eilen oltiin kaupungissa nelosluokkalaisen sydänkontrollissa. Oli kiva reissu! Keskussairaalan lastenpolilla oli rauhallista ja jouluinen tunnelma, glögiä tarjolla ja paikalla Keski-Suomen alueuutisten kuvausryhmä, joka teki juttua siitä kun yksi ralliautoilija oli lahjoittanut rahaa osastolle - olisivat haastatelleen minuakin, vaan en suostunut. Tenavat urputtivat minulle - "Oisit päässy telkkariin!!" - mutta en ollut haastattelutuulella... Pelattiin odottaessamme pöytäjalkapallopeliä ja naurettiin ihan hulluna kun se oli niin hassua (meitä oli kaksi joukkuetta, minä ja eskarilainen sekä tokaluokkalainen ja nelosluokkalainen ja oltiin yllättävän tasaväkisiä). Kiva lääkäri tutki nelosluokkalaisen ja sanoi, että pojan tilanne ei ole normaali, mutta vakaa se on... pojalla siis läppä vuotaa. Seuraava kontrolli on ensi lokakuussa, paitsi jos poika alkaa pyörtyillä tms, niin sitten pitää mennä jo aikaisemmin. Pojalla on ollut koko ikänsä aortan ahtauma, ja uutena vikana on tullut tuo läppävuoto, jota tässä nyt sitten tarkkaillaan.

Ok, eiköhän tässä ollut tärkeimmät. Nyt odottelemaan joulurauhanjulistusta - ja syömistä ja lahjoja ja ja ja... Mitä parhainta joulua kaikille blogikamuille ja kaikille muillekin! <3