Terve, kamut! Mitäs teille kuuluu? Minulla on pitänyt vähän kiirettä, joten blogin päivittäminen on (jälleen kerran) jäänyt vähemmälle - ja eipä minulle mitään kummempaa kuulukaan. Olen tahkonnut yhtä tilaustyötä, ravannut yöt töissä ja muutaman päivän hoivasin eskarilaista, joka nappasi jostakin itselleen aika ärhäkän kuumetaudin. Kuume pysytteli neljä päivää 39 asteessa ja talttui vasta antibiooteilla. Kukaan muu meistä ei sairastunut, kumma kyllä.

Viikonloppuna tehtiin kaikenlaista kivaa. Perjantai-iltana osallistuttiin kuutamokierrokseen, jokasyksyiseen kävelytapahtumaan, jonka reitti kulkee talomme ohi. Soluttauduimme kävelijöiden laumaan ja menimme läheiselle pellolle, jossa oli tarjolla kuumaa mehua ja hämärässä illassa mukavasti loimottava nuotio, ja käännyimme sitten jälkiämme takaisin. Muut reippailijat jatkoivat matkaa. Kotiin päästyämme huomasimme, että ilma oli sakeanaan lepakoita, ne pyydystivät syksyn viimeisenä lämpimänä iltana ilmasta hyönteisiä. Haimme sisältä eväät ja asetuimme mukavasti pihanurmelle lepakoita bongailemaan - olivat ne kyllä hauska näky! Ja lensivät tosi läheltä meitä, nahkasiivet vaan räpistelivät ihan korvan vieressä... Kivaa.

Lauantaina nostettiin tokaluokkalaisen keväällä istuttamat perunat. Intoa uhkuva tyttö kuokki maasta sangollisen kauniita, virheettömiä pottuja. Ja yhden porkkanan, sen ainoan joka oli itänyt. Se oli ehkä säälittävin porkkana ikinä, sellainen vaivainen nysä, mutta ihan hyvältä maistui - tyttö pesi porkkanan ja paloitteli siitä maistiaiset kaikille.

Lauantai-iltana mentiin porukalla kyläseuran 20-vuotisjuhliin kalasoppaa syömään ja kahvia juomaan ja ihmisten kanssa turisemaan. Sää oli edelleen leppeä ja jätkänkynttilät roihusivat ja haitari soi ja tenavat leikkivät isolla joukolla, oikein onnistuneet juhlat siis. Nelosluokkalainen voitti jostain kilpailusta kulmahiomakoneen, vai mikä ihmeen laite se olikaan... Saa käyttää sitä vain isänsä valvonnassa.

Tämä viikko on taas kiireinen, on harrastuksia joka lähtöön ja tänään menen kyläkirjapiiriä pitämään. Lauantaina tokaluokkalainen lähtee kaupunkiin partiotapahtumaan ja sunnuntaina lupasin mennä marttojen kirkkopyhään soittamaan huilua... Semmoista tänne.

Pirre (kiitokset kommentista!) kyseli, onko meillä vielä kotiloita. Eipä ole, siirtyivät joku aika sitten autuaammille matelumaille, eli meillä on nyt kotilonmentävä aukko taloudessa. Olen ajatellut hankkia agaattivauvan, kun sellainen osuu kohdalle. Mulla on krooninen agaattivauvakuume.

Nyt päivän töihin. Kirjoittelemisiin!