Terve vaan itse kullekin säädylle! Ollaan taas torstaissa ja tällä viikolla onkin ehtinyt tapahtua yhtä ja toista ja vielä vähän kolmattakin - ei muuta kuin kirjaamaan niitä ylös.

Maanantaina kuusivuotias meni kerhoon, ja minä käytin sen vapaan kaksijapuolituntisen tehokkaammin kuin ikinä (yleensä katson jotain leffaa ja syön jäätelöä tai sitten nukun): väsäsin kotiseutuyhdistyksen näyttelyn kirjastoon. Meitä oli kolme ihmistä tekemässä, ja saatiin suorastaan ihmeitä aikaan, kun vertaa siihen mikä lähtötilanne oli. Ja sehän oli tämä: meillä oli iso ja tyhjä valkoisten seinien ympäröimä tila ja neljä laatikollista vanhaa hengellistä kirjallisuutta - alun toistasataa teosta! Biblioita, postilloita, katekismuksia, virsikirjoja, joukossa myös hulvattomilla nimillä varustettuja helmiä, kuten "Paratiisin Yrti-Tarha", "Totisten Kristityin wälttämätön ja jokapäiväinen Risti ja Kärsiminen", "Wiinan kauhistus" sekä "Muutamia Waroitus- ja lohdutus-sanoja merimiehille". Mielenkiintoista, oikeasti! Ja aika hankala aihe, noin näytteillepanon kannalta siis. Mutta raadoimme ja väkersimme ja pöytien ja  kankaiden ja lainaksi saatujen uskontoaiheisten koulutaulujen ja muutamien esineiden avulla saimme aikaiseksi ihan hienon pikku näyttelyn. Jes!

Eilisiltana tenavat kehittivät uuden pelin. Sen nimi on vampyyripallo (tai vampyyripesis) ja se on jonkinlaista pesäpallon ja baseballin sekoitusta, johon on lisätty aimo annos koheltamista ja mailan kanssa huitomista. Mukulat ovat nähneet Twilightista sen kohdan, jossa vampyyriperhe pelaa baseballia, ja siitä peli sai tietysti alkunsa. Hauskaa tuntui pelaajilla olevan, pelasivat pitkästi toista tuntia, paitsi kuusivuotias joka mökötti kädet puuskassa autotallin kulmalla kun ei oikein osannut eikä jaksanut mailaakaan pidellä... tänään minä ja ukko osallistutaan myös vampyyripallon pelaamiseen niin saadaan jonkinlaiset minijoukkueet kasaan. Ekaluokkalainen osoittautui hyväksi syöttäjäksi, kutosluokkalainen puolestaan hallitsee lyömispuolen ja kolmasluokkalainen juoksee lujaa. Ei me miehen kanssa varmaan niille pärjätä.

Eilen tytöt olivat kylässä ekaluokkalaisen bestiksellä. Hänen perheellään on maatila. Ja minä pelkään käydä siellä! Kesäaikaan talon pihalla nimittäin tepastelee hanhi. Se on ihan sairaan pelottava! Virkaintoisempaa talonvahtia saa hakea. Se on iso ja valkoinen ja uhkaava. Eilenkin hain tyttöjä sisältä, mutta ensin varmistin ettei elukkaa näkynyt ja ryntäsin sitten niskat kyyryssä pihan poikki taloon - kun myöhemmin juttelin emännän kanssa pihalla, huomasin miten hanhi ensin joi viattoman näköisenä vettä hevosen juomakaukalosta mutta seuraavassa hetkessä se jo lähestyi minua salakavalasti takaapäin. Juoni eläin!

Aamulla kuulin töissä käen kukkuvan! Kesäistä! Tänään keskimmäiset menevät synttäreille, muuta ohjelmaa ei taida olla, paitsi tietysti vampyyripalloa illalla. Mies lähti äsken töihin ja vei autoni huoltoon.

Nyt kotihommiin. Ai niin, huomio Reine ja Susikairan Akka! Olen kovasti yrittänyt kommentoida ihania blogejanne, mutta se ei syystä tai toisesta onnistu. Toimin kyllä mielestäni kaikkien taiteen sääntöjen mukaan, eli muistan rastittaa sen anonyymiruudun jne, mutta silti selaimenne tarttuvat kommenttiini niskaperseotteella ja nakkaavat sen bittiavaruuteen. Höh! Onko teillä mitään teoriaa, mistä mahtaa johtua, vai onkohan vika mahdollisesti minussa? Harmittavaa tuollainen, teille olisi kiva nakutella viestejä.

No mutta nyt silitän vähän aikaa kissaa ja menen sitten muihin puuhiin. Torstaita!!