No niin oli joo, ja sadetta enteilevän harmaa aamu valkeni oikein mukavasti. Täällä jo toimintakuntoisena hyörin, kankkusesta ei tietoakaan (enpä kyllä paljon mitään eilen juonut, ja miksi olisinkaan kun tenavat pyörivät ympärillä). Paistoin äsken jättisatsin pekonia ja munia ja tomaatteja porukalle, ja istuin nyt kahvimukini kanssa koneelle keräämään voimia - pitää paistaa tänään kakku, mennään illansuussa kylään. Mies oikaisi sohvalle lukemaan lehteä, tenavat katsovat lastenohjelmia. Isommalla tytöllä on miesten vanhanaikainen lierihattu, näyttää se päässään ihan newyorkilaiselta folklaulajattarelta.

Eilinen oli hauska! Päivällä syötiin jälleen kaikkien toiveista koottu juhla-ateria (pöydässä oli taas tarjolla mm. pizzaa, lohta, kanaa, spagettia, nakkeja ja säilykemandariineja). Ilta meni oleillessa - ja soitellessa: mies soitti kitaraa, nuorempi poika toista kitaraa, isompi tyttö viulua ja pienempi tamburiinia. Pieni tyttö on ihan hillitön, rytmitaju on ihan omaa luokkaansa. Selvästi tuleva rumpali. Naurettiin isomman pojan kanssa kippurassa kun tyttö soitti tosissaan ja täsmälleen oikein Smoke on the wateria. Ukolle sanoinkin että rahaa tulisi ovista ja ikkunoista, jos hän lähtisi katusoittajaksi ja ottaisi tytön tamburiineineen mukaan...

Tenavat sinnittelivät iltayhteentoista asti, koska halusivat nähdä vastarannan mökkiläisten kokon. Odotus palkittiin, ja kokko oli tosi hieno leimutessaan hämärässä kesäyössä. Rakastan kokkoja! Sitten raahauduttiinkin sisään (ja kohta alkoikin jo sataa), ja päästin sisäisen folkloristini juhannuksen kunniaksi ulos kaapistaan - kerroin kersoille entisajan uskomuksista ja juhannustaioista. Olen hyvä kertoja, ja sain tenavat vuoroin kuuntelemaan henkeään pidätellen ja vuoroin nauramaan vedet silmissä. Kun mukulalauma viimein valui sänkyihinsä unta ei tarvinnut pitkään odotella.

Ai niin, ja viisivuotiaalta irtosi toinenkin yläetuhammas. Tipahti leikin tuoksinassa olkkarin lattialle.

Hauska ja vaiherikas juhannusaattoilta siis takana. Heh! Ja nyt kakkua leipomaan, morjens, kamut!