...naulakko sinne yksin jää, lauloi Suurlähettiläiden solisti aamulla radiossa kun nakkelin lehtiä laatikoihin, ja minulla alkoi heti mielikuvitus laukata. Onko Suurlähettiläiden laulajalla kenties röntgenkatse, vai samanlainen ikkuna ovessa kuin meillä - siitä tosiaan näkee naulakon, vaikka on jo paiskannut oven kiinni. Työssäni on se hyvä puoli, että ehtii miettiä tuollaisia joutavanpäiväisyyksiä samalla kun tekee hommia - työ on mekaanista, ja minulle sopivaa siksi, että viihdyn hyvin pääni sisällä ja työaika kuluu nopeasti kun voi miettiä niitä näitä.

Viikonloppu meni taas vaihteeksi nopeasti. Tenavat ovat onnessaan kun hiihtoloma alkoi, sen kunniaksi mätettiin perjantai-iltana sipsiä naamaan samalla kun katsottiin Hauskoja kotivideoita, yhteinen perjantai-illan huvimme. Sen jälkeen innostuin pelaamaan koneella Älypään tv-visaa, ja lopulta koko perhe miestä myöten kerääntyi ympärille kirittämään ja esittämään veikkauksiaan oikeista vastauksista. Oli yllättävän hauskaa pelata älytöntä tietovisaa koko sakilla.

Lauantaina lähdin naapurikuntaan hautajaissoittoon (ja muu perhe lähti kirkolle luistelemaan ja hiihtämään). Soittokuntamme vanhin jäsen haudattiin, ja tietenkin olimme häntä saattelemassa viimeiselle matkalle. Kirkossa soitot menivät oikein hienosti, mutta ikävä kyllä samaa ei voi sanoa muistotilaisuudesta - soitettiin ihan luokattoman huonosti. Sellaista sattuu.

Sunnuntaina menin tokaluokkalaisen kanssa partiolaisten laskiaistapahtumaan - myin kahvia ja laskiaispullia puffetissa ja tokaluokkalainen kulki pihalla kyltin kanssa mainostamassa sitä puffettia sekä laski pulkkamäkeä partiohuivi vipattaen. Ihan mukavaa oli, vaikka en varsinaisesti mitenkään erityisen partiohenkinen olekaan.

Illalla katsoin vitosluokkalaisen kanssa Maameren tarinoita DVD:ltä (ja nukahdin kesken kaiken). Ja saunottiin ja otettiin lunkisti, ihan hyvä sunnuntai.

Aamulla olin siis töissä, ja oli helppo lenkki, kuten aina maanantaisin. Päivällä raivailin paikkoja umpimähkään, ja leivoin hiihtolomalaisten toivomuksesta suklaapiirakan, tuolla se keittiössä mötköttää pellillä ja odottaa kuorruttamista. Pojat lukevat olkkarissa koululaisvitsejä ja höröttävät niille, tytöille tuli kylään paras ystävä A, kikattavat ja leikkivät parhaillaan leikkiä johon kuuluu kuulapeli, tiimalasi ja kissa, joka sotkee peliä parhaansa mukaan.

Mutta nyt kuorruttamaan sitä piirakkaa, että saadaan tarjota vieraallekin ennen kuin lähtee... Erinomaisen hyvää alkanutta viikkoa kaikille!