No nyt on kumma olo. Minulla oli viikonloppuna flunssa ja se parani, eilenillalla kurkku tuli uudestaan kipeäksi ja tänään töissä tuntui kuin pääni olisi täynnä pumpulia - en oikein kuullut kunnolla, korvissa vaan humisi ja rahisi. Se ei varsinaisesti työntekoa haitannut, mutta töistä tultuani menin nukkumaan ja kun taas heräsin, huomasin etten pysy pystyssä. Siis ihan tosi! Onko se päähän tungettu pumpuli jotenkin hieraissut tasapainoelintä...? Oikeasti, hoipertelen täällä kuin humalainen, pitelen kiinni seinistä ja kaiteista. Ja vasen korva kohisee vielä hurjemmin kuin aamuyöllä. Toivottavasti menee kohta ohi, illalla pitäisi mennä soittokuntaan. Mutta mitenkähän minä koikkelehtija huomenna jaan lehdet? Joku vielä soittaa poliisit paikalle. No jaa, eiköhän tämä päivän mittaan ohi mene.

Sitten siihen rakkausosioon: toissapäivänä tokaluokkalainen juorusi minulle, että eskarilainen ja se iiihana eskaripoika, joka oli täällä synttäreilläkin, olivat pussailleet päiväkodin alakerrassa... Eskarilainen oli tästä tokaluokkalaiselle uskoutunut (ei ehkä olisi kannattanut, tämän tason juorut näköjään leviävät tässä taloudessa ääntä nopeammin). Kysyin tietysti yllättyneenä asiaa eskarilaiselta. "Se pussas mua ensin poskelle ja sitten mää pussasin sitä poskelle, mitä ihmeellistä siinä on", selosti eskarilainen asiallisesti ja asetteli viuluaan koteloon. Melko söpöä! Eskarilainen tosiaan puhuu tästä pojasta aika paljon... voi että.

Eilen pidin soittotunnin oppilaalle. Ja sen jälkeen viisivuotiaan vaatimuksesta tamburiinitunnin Haisuli-tamburiinin onnelliselle omistajalle - lätkäistiin joku vitosluokkalaisen alkeisetydikirja telineeseen ja sitten viisivuotias paukutti rytmissä ja minä neuvoin. Aika hyödyllistä! Nyt viisivuotiaalla ovat nuottien ja taukojen aika-arvot hallussa, itse nuotteja hän ei vielä tässä vaiheessa tunnista vaan eipä kyllä vielä tarvitsekaan. Kohta pitää taas mennä pitämään tytölle soittotuntia vaikka ei yhtään huvittaisi - tyttö kärttää ja kärttää eikä jätä rauhaan.

Mutta ensin juon kahvia ja tuijotan ikkunasta lumiselle pihalle. Kirjoittelemisiin!