Olenko kertonut että meillä asuu innokkaita Star Wars -faneja? Pojat ovat Tähtien sodasta erittäin innoissaan ja perillä kaikista kiemuraisista juonenkäänteistä, mies taas on vanha Star Wars -fanittaja. Aika paljon poikien leikit ja pelit sun muut legorakennelmat pyörivät Star Warsin ympärillä... tänään tulee telkkarista taas Clone Wars -sarja, taitaa olla ainoa hetki viikosta kun meillä on hiirenhiljaista. Porukka istuu silloin ääneti ja hievahtamatta telkan ääressä.

Ei itsellänikään ole mitään Star Warsia vastaan, olen silti enemmän Star Trek -tyyppiä. Heh!

Eilen olin aika rankassa palaverissa. Vitosluokkalaisen ope soitti minulle torstaina ja kutsui koululle, syynä koulukiusaus. Vitosluokkalainen ja paras ystävänsä ovat olleet koko lukuvuoden yhden pojan hampaissa, ja nyt tilanne on päässyt niin pahaksi että opettajatkin ovat sen huomanneet. En voi mennä yksityiskohtiin (enkä oikeastaan haluakaan), mutta kyse on henkisestä väkivallasta - siihen on ollut vaikea puuttua, koska se on ollut kiusaajan puolelta taitavaa ja hienosyistä. Puhuin open, reksin ja erityisopettajan kanssa tunnin verran ja olo on nyt varovaisen huojentunut - koulu ryhtyy vihdoinkin toimenpiteisiin, ja nyt meidän poika ja kaverinsa saavat vihdoin opiskelurauhan.

Kerroin pojalle asiasta koulun jälkeen. Hän oli silminnähden huojentunut, aamulla kun kömpi alakertaan sanoi, ettei ole aikoihin nukkunut näin hyvin. Poikaraukka.

Onneksi on viikonloppu, saadaan kaikki huokaista. Tänään lähdetään ostamaan herkkuja huomisille synttäreille, huomenna täällä säntäilee kikattavien pikkutyttöjen parvi ja pihalla tepastelee laikukas poni. Hauskaa! Hyvää viikonloppua kaikille.