Iloisemmat asiat ensin: minulla ja miehellä on tänään 12-vuotishääpäivä! Muistan sen kuin eilisen - kaunis, kuulas syyspäivä, minulla musta hääpuku ja oransseja gerberoita hääkimpussa ja pitkä vaalea tukka, mies tyylikkäänä tummassa puvussa. Kanttori mokasi häämarssin, miehen sisko kuskasi meidät juhlapaikkaan, joka oli koristeltu ihanasti syksyisillä oksilla. Pienet häät, läsnä vain molempien perheet. Hieno päivä. Ja hieno mies - en voisi ketään toista kuvitella rämpimään kanssani arjen hetteikössä.

Surulliset asiat: iäkäs tuliliskomme Niklas aka Leena Liskolainen taitaa vedellä viimeisiään. Lapsille tulee suru puseroon, täytyy varmaan järjestää Nikelle arvonsa mukaiset hautajaiset. Varmaankin haudataan se viime syksynä kuolleen koiramme viereen - kohta meillä on tuossa metsänreunassa varsinainen pet sematary.

Ja raviuutisiin: olin eilen elämäni ensimmäistä kertaa raveissa! Meidän paikkakunnan pienellä raviradalla järjestettiin paikallisravit, ja mehän mentiin tietysti katsomaan. Oli kivaa! Tykkäsin. Tunnelma oli jotenkin mukava - hevoset esiteltiin ennen jokaista lähtöä reippaan marssimusiikin tahdissa, hevosten kaviot tömisivät niiden ravatessa, ihmiset juttelivat ja nauroivat ja tapasivat tuttuja, kaikki söivät puffettimakkaroita ja joivat kahvia ja ostivat arpoja (meidän tytöt voittivat tulitikkupuntin ja lautasliinapakkauksen - lautasliinoissa oli liinakon kuva).  Mennään toistekin!

Tänään ollaan käyty koko perhe hakemassa lehdet heittolaatikosta (oli kiva ulkoiluilma), käyty anoppilassa kahvilla ja luontopolulla kävelemässä ja syöty mahat täyteen fetalihapullia ja kantarelleja. Ihan hyvä päivä. Ja huomenna alkaa taas arkinen aherrus, huoh. Hyvää alkavaa viikkoa kaikille, palailen!