...siis en minä vaan eskarilaisen istuttama kasvinalku. Se on hauska (ja edelleen hengissä, jeij!) ja aika jännä - ihan kuin se kääntyilisi ja seurailisi mitä ympärillä tapahtuu. No ei se tietenkään oikeasti niin tee... Vettä se vaatii paljon. Jos kastelu jää vähemmälle se alkaa heti nuokkua alakuloisesti, mutta kun sille lorauttaa aimo annoksen vettä se elpyy ihan silmissä. En edelleenkään tiedä sen nimeä, mutta villi veikkaukseni on samettiruusu. Niitä tämän kylän eskarissa on kasvatettu äitienpäivän alla iät ja ajat.

Loppuviikko on hujahtanut nopeasti. Torstai meni hautajaisissa - yksi vanha soittajatoveri ns. liittyi taivaalliseen soittokuntaan, ja olimme häntä saattelemassa. Soitettiin kirkossa ja haudalla ja seitsikkovoimin vielä muistotilaisuudessakin, ja soitot menivät oikein hyvin, kauniisti ja arvokkaasti. Näitä soittokuntahautajaisia on ollut reilun puolen vuoden sisään jo kolme.

Eilen menin lasten kanssa 4H-yhdistyksen 80-vuotisjuhlaan ja täytyy sanoa että oli varmaan paras täysiä-vuosikymmeniä-juhla ikinä. Ei mitään puheita ja pönötystä vaan sirkusta! Juhla oli siis sirkusaiheinen, siellä sai osallistua vaikka mihin työpajoihin ja kilpailuihin ja syödä ilmaiseksi lättyjä ja makkaraa ja hattaraa mahan täydeltä. Sää oli mitä ihanin ja hauskaa ja kavereita riitti. Loistavat pileet.

Aurinko paistaa. Mies on reissussa, lapset katsovat lastenohjelmia, kani mussuttaa voikukanlehtiä, kissa pahoinpitelee viisivuotiaan pehmojääkarhua (meni tästä äsken ohi alakerran rappusiin ja raahasi jääkarhuraukkaa hampaissaan), kinkkukiusaus tuoksuu uunissa. Puoliltapäivin lähden kolmen pienimmän kanssa juoksukilpailuihin. Ne ovat vuosittain tapahtuva juttu ja varsinainen the Big Event täällä pikkupaikkakunnalla, siellä ovat oikeasti koko kunnan kersat vanhempineen ja isovanhempineen - hirmuista hulinaa ja hypetystä. Oikeasti aika kivaa. Tenavat juoksevat kilpaa ja ahmitaan puffettimakkaroita ja vanhemmat jaarittelevat keskenään ja lapset leikkivät ja kikattavat kavereidensa kanssa... Ihan mukavaa. Toivottavasti ei sada.

Huomenna alkaa viimeinen kouluviikko! Ja pitää käyttää kissaa rokotettavana ja mennä hammaslääkäriin (apua, auttakaa!!) ja käydä viisivuotiaan kanssa kuntoneuvolassa ja ja ja... Kaikenlaista. Mutta nyt pitämään kinkkukiusaukselle seuraa. Mukavaa sunnuntaita kaikille!