Aurinko paistaa, ou jee. Mutta ne yöt! Kyllä on synkät tunnelmat kun saa öisin raataa reilun kymmenen asteen pakkasessa ja liukastella ihmisten pihoilla. Haloo, huhtikuu alkaa ensi viikolla! Nyt oikeasti jo lämmintä keliä kehiin!

Äsken käytin vitosluokkalaista perheneuvolassa, kävi siellä taas purkamassa tuntojaan siitä yhdestä kiusaajakoulukaverista. Ei sille sällille oikein tunnuta kuria saavan, ja meidän poikahan siitä tilanteesta eniten kärsii. Kun poika nyt vaan jaksaisi vielä pari kuukautta. On kyllä pientä muutosta tapahtunut parempaan suuntaan, mutta aika varpaillaan saa vitosluokkalainen olla edelleen. Päivä kerrallaan.

Viisivuotias sai eilen isältään tamburiinin, sellaisen leikkisoittimen, jossa on Haisulin kuva. Tyttöhän on jo pitkään kinunnut lautasia, mutta onneksi (meidän kuulijoiden onneksi!) tamburiini tuntuu ajavan saman asian. Tyttö on aivan onnessaan! Ja paukuttaa ja paukuttaa ja paukuttaa... luojan kiitos edes rytmissä. On sillä kyllä ihan selkeästi rytmi veressä, rumpujakin soittaa melkein päivittäin. Ei muuten taida kenestäkään meidän kersasta tulla huilistia, ovat ilmeisesti saaneet huiluyliannostuksen jo pieninä. Siitä mieleen, tänään on pakko veivata Persialaista toria ja Highland Cathedralia ja marsseja ettei tällä kertaa munaa itseään torstain treeneissä.

Oikolukija 2 soitti jo eilen iltapäivällä kirjasta. "Pahuksen hyvä", sanoi, ja minä säteilin suu korvissa langan toisessa päässä. Tänään kirjan saa käsiinsä vielä oikolukija 3, ja kirja singahtaa painoon perjantaina jos ei hänelläkään ole mitään huomautettavaa. Elämme jännittäviä aikoja.

Eilisiltana Pörrö sai ulkona kiinni tajuttoman ison myyrän, lahtasi sen ja leikki sillä sitten pitkään ja hartaasti - katsoin ikkunasta miten se heitteli myyrävainaata korkealle ilmaan. Lopulta juoksi myyrä suussa ulkorappusille ja siitä sitten edelleen sisälle, toi vissiin mammalle pikku tuliaisen. Heivasin kyllä verisen raadon äkkiä takaisin pihalle. Kiitos, Pörrö, mutta ei kiitos...

Ilmoitettiin tokaluokkalainen tänään partiolaisten Uitto-leirille. Odottaa sitä tohkeissaan. Kai tämä partioinnostus on sitten isänperintöä, minua ei voisi vähempää kiinnostaa. En kykene edes keittämään vettä nuotiolla.

Pari kamua oli jo ilahduttavasti vastannut Pyykös-galluppiin, kiitoksia! Pyykönen rulettaa!

Mutta nyt jorinat seis, blogikierrokselle ja sitten tekemään jotain kotiäitimäistä. Aurinkoista tiistainjatkoa!