Ystävät ja kylänmiehet, saanko esitellä: taloomme muutti kaksi uutta perheenjäsentä, hiirineidot Kaneli ja Pippuri. Isompi tyttö ne osti rahoillaan, joita oli säästänyt viime syksystä asti, ja eilen ne siis muuttivat meille isossa karkkirasiassa. Kaneli on kullanvärinen, Pippuri harmaa, ja molemmilla on silkkinen turkki ja vipattavat viikset ja kirkkaat tarkkaavaiset silmät. Nyt ne nukkuvat kylki kyljessä pesässään, öisin ne mellastavat - kun viime yönä lähdin töihin, yläkerrasta kuului skviik skviik skviik, kun jompi kumpi hiirulaisista (Kaneli, oletettavasti) laukkasi juoksupyörässään. Söpöjä ovat! Vähän arkoja vielä, mutta uteliaita ja ihania.

Minulla piti alkaa neljän (!) päivän loma viime yönä, vaan eipäs alkanutkaan, kun pomo soitti ja maanitteli minut töihin. Kävin opettamassa piirilleni uuden jakajan, sillä siirryn ensi viikolla jakamaan nelospiiriä (ei kerrostaloja eikä juoppoja, jei!!). Kun kuulin kesällä, että nelospiirin jakaja lopettaa, aloin heti kärkkyä piirinvaihtoa, ja nyt se siis toteutuu... Töissä on vähän miehistövajausta, toivottavasti korjaantuu - jos ei, me jäljellä olevat joudumme jakamaan toistenkin piirejä omiemme ohessa, ja se ei ole kovin mukavaa se.

Ja mitäs muuta tänne kuuluukaan... en ole pahemmin päivitellyt, kun on näitä ilimoja pielly ja suurimman osan ajasta olen viettänyt laiturilla/ mustikkametsässä/ vattupuskissa. Ihanaa elämää! Marjojen poimiminen on lempipuuhaani. Ja reissattu ollaan koko porukalla - käytiin Mikkelissä maatalousnäyttelyssä (johan oli isoja sonneja) ja kotipuolessa (yövyttiin Tuurin hotellissa ja tytöt ajelivat sydämensä kyllyydestä ilmaisen tivolin laitteissa). Ja miehen kanssa käväistiin Tampereella, kun nuoremman pojan kummit ystävällisesti ottivat koko kersalauman hoteisiinsa - oli mukava olla kahdestaan reissussa. Käytiin moikkaamassa Tampereella asuvia kummityttöjäkin, hauskaa oli.

Huomenna on kesänäytelmän toiseksi viimeinen esitys. Ja ensi viikolla alkaa koulu! Mihin tämä kesä oikein katosi, kysyn vaan. Mutta onneksi on elokuu, pimenevät illat ovat suloisia. Kohta voi alkaa bongata lepakoita!

Nyt tiskaamaan, tai jotain. Hyvää viikonloppua kaikille! Ja Viljonkka, jos vielä luet tätä, niin voisitko linkittää blogiosoitteesi minulle, en nimittäin löydä blogiisi ja kävisin mielelläni lueskelemassa kuulumisiasi.