Päivitystä pukkaa pitkän tauon jälkeen... kersoilla ja miehellä loppui tänään loma, minä aloitan työt lauantaina. Yäääh!! Pitkin hampain lähtivät pojat aamulla opintielle, ekaluokkalainen puolestaan oli intoa täynnä, ja yöllä satanut lumi toki ilahdutti kaikkia. Mies vei viisivuotiaan kerhoon ja minä jäin istuksimaan keittiönpöydän ääreen, hörpin kahvia ja polttelin oranssia Halloween-kynttilää ja mietiskelin syntyjä syviä. Kiva aamu, vaikka kissa oksensikin olohuoneen pöydän alle - mitä lie syönyt, on vieläkin vähän vetämättömän oloinen. Pötköttää vieressäni tässä tietokonetuolissa.

Eilen meillä pidettiin Halloween-nyyttäreitä by ekaluokkalainen. Tytön luokkakavereita, joista suurin osa oli pukeutunut noidiksi, alkoi virrata sisään kello kolmetoista, ja pari tuntia koko kyöpelilauma herkutteli ja leikki ja silitteli pupua ja kissaa. Kiltisti olivat! Meidän tytöistä isompi pukeutui noidaksi, pienempi prinsessaksi, pojilla oli jotain leipäveitsi-pään-läpi -pantoja ja minä olin hakenut paikalliselta kirpparilta, joka toimii myös pukuvuokraamona itselleni valkoisen nallepuvun - sellaisen teddyhaalarin, jossa oli häntä ja huppuun ommellut korvat jne. Kutosluokkalainen tuijotti minua syvää myötähäpeää katseessaan, kun esittelin pukua perheelle...

Viime viikolla oltiin kolmatta päivää reissussa koko perhe, ja oli kivaa! Nyt ei varmaan lähdetäkään mihinkään vähään aikaan, möllötetään vaan kotosalla. Täällä on nyt aika rauhallista: äsken kotiutunut ekaluokkalainen väkertää läksyjä ja viisivuotias pitää hänelle seuraa, muut ovat vielä koulussa/ töissä. Illalla menen taas vetämään kyläkirjapiiriä. Tämmöistä tänään, hyvää alkanutta viikkoa kaikille!