Hyvää äitienpäivää everyone! Onpa kiva olla taas tietsikalla - koneemme levisi muutama päivä sitten eli olemme ikäväksemme olleet päivätolkulla nettipimennossa, mutta koko perheen onneksi tietokone toimii taas topakasti. Phew!

Äitienpäivä on jälleen kerran ollut mainio. Sain neljä komeaa korttia: vitosluokkalaisen kortti vilisi hymiöitä ja I love you mum -tekstejä, tokaluokkalainen oli tehnyt jonkinlaisen abstraktin maalauksen (ja sai ujutettua kortin sisään yhden pääkallopiirroksenkin, viime vuonna se ei onnistunut kun iäkäs sijaisope kitki moiset ideat pois jo alkuvaiheessa - ei ilmeisesti tiennyt että meidän perheessä äiti on pääkallokuvioiden ystävä), eskarilainen ei ollut omassa kortissaan säästellyt silkkipaperikukkien määrässä ja viisivuotiaan kortissa komeili äiti violetissa mekossa ja villalangasta tehty tukka lennokkaasti sojottaen. Lahjatkin olivat mahtavia: iso silkkipaperiruusu vitosluokkalaiselta, paperimassasta ja lasihelmistä kyhätty peili tokaluokkalaiselta, eskarilaiselta ajattoman tyylikäs muovihelmistä ja kuminauhasta tehty rannekoru (pidän sitä nytkin!) sekä pieni itse istutettu kukka. Koko perheeltä sain Motown-kokoelmalevyn. Ja käytiin äitienpäivälounaalla! Ja sen jälkeen päiväkävelyllä etsimässä (ja löytämässä) sammakonkutua. Loistava päivä!

Tällä viikolla on tapahtunut vaikka mitä. Esikoisella oli matinea - soitti alkutakeltelusta selvittyään hienosti. Koulun kulttuurijuhlassa oli oikein kivaa, paljon laulu- ja soittoesityksiä (jotenkin ne lasten bändiviritykset ovat minusta aina aivan erityisen hellyttäviä) ja tanssiakin. Torstaina kävin soittokunnan kanssa Mikkelissä keikalla ja oli tosi hauskaa. Perjantai-iltana katsoin Kalenteritytöt -elokuvan ja tykkäsin - siinä pikkukylän naistenyhdistys teki nakukalenterin kerätäkseen rahaa hyväntekeväisyyteen. Kiva elokuva! Lähtisiköhän meidän marttayhdistys mukaan moiseen projektiin? Eipä taitaisi lähteä. 

Kissa sairasti. Se makasi kolmatta päivää kippurassa sohvalla, ei juuri liikkunut syömisestä tai muusta sille ominaisesta toiminnasta puhumattakaan. Aioin jo viedä sen lääkäriin, kunnes se alkoi osoittaa elpymisen merkkejä - nyt se on taas oma pörrömäinen itsensä, koheltaa, ahmii jättiannoksia ruokaa, leikkii lasten kanssa, kehrää ja ottaa rennosti. Olikohan se syönyt päästäisen ja sairastunut siitä? Onneksi se on nyt kuitenkin kunnossa.

Aurinko paistaa. Tenavat rakentavat laudoista majaa metsään, taidan mennä ihmettelemään. Äitienpäivän jatkoa kaikille! :)