Ja konserttikin on kunnialla ohi. Hyvin meni, täytyy myöntää, myös ne hankalat lähdöt ja muutama temponvaihdos jotka meillä vielä kenraaliharjoituksissakin takkusivat. Voidaan kyllä olla tyytyväisiä niin itseemme kuin toisiimmekin! Väkeä oli tupa täynnä, jotain 300-400 henkeä. Meikäläisiäkin oli yleisön joukossa - mies, tenavat, anoppi. Ja paras kamuni sievine tyttärineen. Jännitin mukuloideni viihtymistä, konsertti oli (liian) pitkä ja juonnot samoin, mutta paikallaan nuo näkyivät penkissä pysyvän. Kyselin lapsieni lempikappaleita konsertin jälkeen - tytöt eivät osanneet sanoa mitään, vanhempi poika piti Vienankarjalaisesta rapsodiasta (no onko ihme, klassista musiikkia kun harrastaa) ja nuorempi poika, viihdemusiikin ystävä, vastasi napakasti: Liian nuori ja Persialaisella torilla. Heh! Väliajalla ahmittiin marsipaanikäyrätorvilla koristeltua täytekakkua ja kahvia. Hyvin näkyi kirjanikin tekevän kauppansa, ventovieraat tulivat pyytelemään konsertin jälkeen minulta nimikirjoituksia, ja naapurisoittokunnasta tultiin kyselemään neuvoja kirjantekoon.

Mutta kyllä oli kuulkaa kiva tulla konsertin jälkeen kotiin, heittää esiintymisasu nurkkaan ja vaihtaa kotihousut jalkaan, paistaa perheelle jättisatsi ranskalaisia ja lihapullia ja nakkeja ja tuijottaa telkasta lätkää ja Midsomerin murhia. Ihan luksusta!

Eilinen oli hirmu lämmin. Mies kokosi lasten kanssa tramppiksen, ja siellä tenavalauma viihtyi koko päivän, kävivät vaan välillä syömässä. Ihana ilma oli! Töissäkin on nyt vaihteeksi mukavaa, kun päivä valkenee aikaisin eikä ole enää kylmä. Olen nähnyt valtavasti jäniksiä, ne liikkuvat yksin ja pareittain ja loikkivat vastaan joka kadunkulmassa... Ja toissa-aamuna näin yhden kerrostalon nurmikolla satapäisen lokkilauman torkkumassa, oli aika jännä näky. Näyttivät ihan joltain sieniltä. Vähemmän miellyttävä näky minua odotti eilen yhden kerrostalon yläkerrassa, siellä nukkui humalaansa pois kaksi miestä. Juoppoenkka! Aikaisemmin olen törmännyt vain yksittäistapauksiin, nyt siis ne sammuilevat ihan pareittain... Jouduin kiipeämään toisen yli yltääkseni postiluukkuun. Yäk!

Okei, nyt päivän töihin. Aurinkokin paistaa taas! Iloista vappuviikkoa blogikamuille ja kaikille muillekin! :)