Mitähän kirjoittelisi... vein juuri pienimmäisen kanssa miehen kirkolle, lähti kaupunkiin palaveriin ja kaverille ja palaa huomenna. Käytiin samalla reissulla viikonlopun ruokaostoksilla, tyttö käyttäytyi hienosti! Nyt syö tuolla prinsessamuroja, hellyin ostamaan niitä, kun oli niin nätti pakettikin... jep. Ja mandariineja raahasin kaupasta pussitolkulla, niitä meillä syödään urakalla. Odotan jo joulunalusaikaa, kun ne ihanat jouluiset kirkkaanoranssit klementiinit rantautuvat kauppoihin, nam.

Viikko on mennyt ihan mukavasti, myös vitosluokkalaisella, jonka edellisviikko olikin aika raskas. Hänellä oli ongelmia yhden pojan kanssa, ja sitten vielä ne Kauhajoen tapahtumat... Niistä ei kotona paljon puhuttu, eikä telkkaria pidetty auki uutisten aikaan, mutta oli silti kuullut ampumavälikohtauksesta ja ahdistunut. Ja se luokkalainen on aika manipuloivaa ja päällekäyvää sorttia, ja meidän poikaa ottaa lujille sellainen käytös. En nyt mene yksityiskohtiin, mutta asiaa selviteltiin open ja kouluterkkarin kanssa, ja asiat ovat tällä hetkellä kaiketi ihan mallillaan, ainakaan poika ei ole kovin ahdistunut. Perheneuvolan psykologin ja open ja kai kouluterkkarinkin kanssa ollaan menossa kolmen viikon päästä palaveriin... Huoh. Aika raskasta olla koko ajan huolissaan, siis pojan ja minunkin. Opettaja ihmetteli, miten poika silti kaikista paineista huolimatta kiskoo kokeista kymppejä... ihmeen hyvin jaksaa keskittyä. Ei poika kyllä mielestäni ole masentunut, on iloinen (ja välillä äkäinen, kuten muutkin), leikkii, syö, nukkuu jne. Viime viikolla näki painajaisia, tällä viikolla ei ole niitä nähnyt. Koko ajan tätä pojan tilannetta tulee kyllä mietittyä, olen puhunut siitä miehen kanssa paljon. Onneksi koulussa ollaan valmiita tarttumaan ongelmiin heti, ennen kuin kasvavat liian suuriksi. Sen hankalan luokkalaisenkin ja hänen äitinsä kanssa oli opettaja keskustellut, ja tämä viikko on ollut rauhallisempi.

Tulipa pitkä vuodatus... piti saada se naputettua pois mieltä vaivaamasta.

Muihin juttuihin: Susikairan akka kysyi kommentissaan meidän perheen Halloweenin vietosta. No ihan tavallista - koristellaan jo hyvissä ajoin lokakuussa taloa kurpitsoin ja lepakoin jne, omalla porukalla juhlitaan 31.10. herkutellen ja kehittäen jotain leikkejä, ja sitten on perinteiset pirskeet ystäväperheen kanssa. Siellä yleensä herkutellaan (yllätys!), sään salliessa paistetaan nuotiolla makkaraa ja vaahtokarkkeja, joskus olen järkännyt lapsille temppuradan ja ilta huipentuu tietenkin ongintaan, jota meidän ja kamun lapset odottavat tohkeissaan. Aina on ollut kivaa ja niin on varmaan tänä vuonnakin! Lupasin myös eskarilaiselle pitää tämän kavereille juhlat, pidän ne varmaan nyyttäriperiaatteella ja keksin sinne poikien kanssa jotain jännää ohjelmaa. Susikairan akka mainitsi kommentissaan kauhuboolin, siis mehuboolin jossa on jäinen kertakäyttöhanskaan tehty käsi... done that, hieno oli! Harry Potter -synttäribileitä olen meidän tenaville järjestänyt useita, mutta se on jo toinen tarina - siellä on mm. ollut Hunajaherttua-karkkikauppa jne. Heh! Tykkään tuollaisista jutuista.

No joo, nyt blogikierrokselle ja sitten jatkamaan ikuisuusprojektia, lastenhuoneiden raivausta. Hyvää ja rauhallista viikonloppua kaikille!