Oli kyllä asiallinen työaamu, kaikki sujui mallikkaasti. Näin jäniksenkin.

Eilen sitten rohkaistuin ja lähetin sen työhakemuksen... saa nähdä soittavatko perään vai tipahdanko kyydistä heti alkumetreillä. Kiitokset Susis ja Viljonkka kun tsemppasitte!

Täällä on melkein koko perhe paikalla, vain eskarilainen puuttuu. Mies ei ole vielä lähtenyt töihin, ja pojatkin menevät kouluun vasta illaksi kun on ala-asteen joulujuhla. Siispä aamulla saattelin eskarilaisen postilaatikolle, ettei hänen tarvinnut yksin kiivetä pimeän metsän läpi mäen päälle. Oli aika tunnelmallista saapastella kahdestaan aamuhämärissä, kun lunta sateli ympärillä ja lähestyvän taksin ajovalot näkyivät jo kaukaa - oli ihan sellainen "taksin katolla vilkkuu yön ainoa valopilkku" -olo, kun se koulukyytivaroituskolmio vai mikä se nyt on hehkui punaisena pimeässä.

Oltiin illalla eskarin joulujuhlassa ja oli kyllä kivat kinkerit. Meidän tyttö esitti Mariaa joulukuvaelmassa ja lauloi porukan kanssa pari enkelilaulua. Kyllä, myös Enkelin siiven - ja minä pillitin kuin pikkulapsi... Täytyy varmaan jostain netin uumenista kaivaa sen sanat ja laittaa tähän blogiini niin saatte muutkin itkeskellä. Ihan mukavat juhlat tosiaan oli. Ja illalla sitten koulun juhliin, jännittävää. Mennään ekaa kertaa ison koulun pileisiin, aikaisempina vuosina ollaan käyty kyläkoulun kuusijuhlissa, ja siellä on ollut aivan mahtavaa - se tunnelma oli jotain ylimaallisen hienoa: juhlavasti koristeltu koulu ja luokka, jossa istuttiin epämukavilla penkeillä kylki kyljessä, iso joulukuusi pianon vieressä, kateederin eteen jostain lakanoista viritetty esirippu, alaluokkalaisten totisia esityksiä, yläluokkalaisten joulunäytelmä, lopuksi yläluokan pisin poika joulupukiksi puettuna jakamassa joululahjoja ja sitten niin esiintyjät kuin yleisökin yläkertaan ahmimaan torttuja ja pipareita... Niistä juhlista jäi kyllä mukavat muistot. Mutta kyllä tänäänkin on varmaan ihan hauskaa, vaikka puitteet ja porukka ovatkin vähän toista kokoluokkaa kuin ennen.

Jaaha, kai tästä olisi ruvettava hommiin - eivät nuo astiat itse itseään pese, joten morjens! Kirjoittelemisiin.