Minulla on ongelma, ja sen nimi on Heili Karjalasta. Se on soinut neljättä päivää päässäni, eikä loppua näy - ihan mukava kappale, mutta ei sitä jaksa päivätolkulla kuunnella. Onnistuin vaientamaan Heilin hetkeksi kuuntelemalla aina niin ihanaa Roisin Murphya, mutta sitten Heili palasi (ilmeisesti kyynärpäätaktiikkaa käyttäen) takaisin. Nyt näyttää kyllä lupaavasti siltä, että yksi kappale A Chorus Line -musikaalista on hivuttautumassa Heilin paikalle... Viisivuotiaskin sitä biisiä hyräilee, katsoin siis Chorus Linea yhtenä iltana, ja tyylitietoinen viisivee paheksui ja kummeksui: "Miks noi tanssii uikkareissa?" Siinä tanssijoilla on harjoitusasuina juuri sellaisia kamalia 80-luvun pastellisävyisiä jumppavetimiä, joista osa tosiaan näytti bikineiltä tai alkkareilta.

Viisivuotias on kuumeessa. Ulkona sataa lunta. Esikoinen sai väännettyä biologian esitelmänsä valmiiksi ennen määräaikaa (iso saavutus, oikeasti). Ekaluokkalainen oli eilen Minityttökerhossa - se on tytön ja parin kaverinsa perustama kerho, täällä kun ei juuri ole tuonikäisille kerhotoimintaa niin perustivat sitten oman kerhon, joka pidetään vuoronperään jokaisen kotona ja toimivat vuorotellen kerhon vetäjinä. Eilen olivat tehneet pienet vihkoset, saa nähdä mitä ensi kerralla, kun kokoontuvat meillä. Aika hauska idea!

Tammikuu lähestyy loppuaan. Nopeastipa meni. Helmikuu tuo tullessaan töiden alkamisen, tyttöjen synttärit, ystävänpäivän, miehen talviloman ja ihan kuun lopulla alkavan tenavien hiihtoloman. Ja toivottavasti vähän lauhemmat kelit!! Mitäs mukavaa teille muille on helmikuussa luvassa? Kertokaahan! :)