Ekaluokkalainen oli eilen pihalla, ja ryntäsi vauhdilla sisään ja pöydän ääreen. Inspiraatio!  Järvellä rääkyvien lokkien seuraaminen synnytti ekaluokkalaisen lyijykynästä seuraavanlaisen runon (julkaistu kirjoittajan luvalla):

"On lokki ihmeellinen, ja se muistuttaa kyljystä. Mutta kun lokki lentää niin kokki kokkaa ja kun lokki lentää kokin pihaan, niin kokki tekee lokista lihaa."

Tyttö aikoo tänään lukea hengentuotteensa luokalle. Kysyin muuten tytöltä, muistuttaako lokki tosiaan hänen mielestään kyljystä. Tyttö katsoi minua kuin vähämielistä ja väänsi sitten rautalangasta: "No ei tietenkään, mutta se kokki ajattelee koko ajan ruokaa, ja kaikesta mitä se näkee ympärillään sille tulee mieleen eri ruokalajeja".

Eilen käytiin koko perheen voimin kävelyllä metsässä. Tänään mennään pizzalle, kun esikoinen ei ole mukana - hän on siinä suhteessa outo, ettei tykkää pizzasta ollenkaan. Kohta kuusivuotiaan kanssa museolle pähkäilemään näyttelyasioita, ja illalla soittokunnan treeneihin. Aika täysi päivä, huoh. Väsyttää jo valmiiksi.

Kutosluokkalainen soitteli eilen leirikoulustaan. Vaikutti kovasti tyytyväiseltä, olivat uineet ja keilanneet ja olivat juuri menossa saunomaan ja lättyjä paistamaan ja illanviettoon. Huomenna kotiutuvat.

Nyt tekemään aamuaskareita. Torstaipäivää vaan kaikille!