Tänä aamuna vein seiskavuotiaan ja kaverini tytön leirille. Ajoin rehevän maalaismaiseman halki entiselle kyläkoululle, nykyiselle kylätalolle jännityksestä äänettömät tytöt kyydissäni, ja perillä vastassa oli rooliasuihin pukeutuneita leiriohjaajia - riuska ritari raahasi ihmetyksestä mykkien tyttöjen kantamukset sisälle ja reipas rohkelikko esitteli tytöille paikkoja tupahuivi vipattaen. Taitaa olla kiva leiri tiedossa... kun ei nyt kauheasti sataisi. Huomenna haen leiriläisen kotiin.

Eilen menin tyttöjen kanssa talomuseolle siivoustalkoisiin. Taas sama juttu: ei olisi yhtään, siis yhtään tehnyt mieli mennä mutta kun perille päästiin ja ruvettiin siivoamaan ja varsinkin kun juotiin talkookahvit urakan päätteeksi oli oikein kivaa. Tällä kertaa talkoissa oli ällistyttävän paljon väkeä - mummoja, vaareja, nuorisoa, viisi lasta ja pari työikäistäkin. Siivous sujui rivakasti, lapsetkin auttoivat innolla. Paikalla olleet lapset eivät ennestään tunteneet toisiaan, mutta yhteinen sävel löytyi nopeasti, kun olivat suunnilleen samanikäisiä keskenään. Riittävästi huhkittuaan tenavalauma ryntäsi avaralle pihamaalle leikkimään - "Me ollaan kirppistä", intoili viisivuotias minulle posket punaisina. Kirpp...? Jaa kirkkistä! Kiva kun oli mukavaa.

Poloinen viisivuotias ikävöi leirille jäänyttä siskoaan kovasti - käy vähän väliä marisemassa minulle ikäväänsä. Täytyy varmaan mennä viihdyttämään, joten morjens!

Ai joo, yksi juttu: blogini täyttää ensi maanantaina vuoden! Blogisynttäreiden kunniaksi järjestän arvonnan, eli kaikki jotka tällä viikolla kommentoivat blogiani osallistuvat automaattisesti alohomoramaisen palkinnon arvontaan. Siispä kommentoi, ole onnekas ja ylläty!