...joku valtakunnallinen kalastuspäivä tjsp. Ainakin poikien koulu menee tänään kalastamaan, vitosluokkalainen virveleineen luokkansa kanssa tuohon paikalliselle uimalaitokselle ja kakkosluokkalaiset yhdessä kera nelosten ja kutosten jonnekin kauemmas, bussikyydillä menevät. Pienempi poika ei halunnut "tuottaa kärsimystä madoille", joten pakkasin ongenkoukkuun pujotettavaksi pari palaa leipää. Syödäänköhän tänään kalasoppaa... veikkaan että ei. Toivottavasti kukaan ei saa ongenkoukkua naamaan, siellä on meinaan älytön määrä kersoja sohimassa ongenvapojen kanssa.

Eilen käytiin koulun jälkeen tuossa vähän matkan päässä ihmettelemässä auton alle jäänyttä vaskitsaa, kerättiin kukkia vitosluokkalaisen biologiankansioon ja löydettiin jokunen kantarelli. Paistelin niitä sitten voissa, ihan kiva lisä perunoiden ja jauhelihakastikkeen rinnalla. Tenavat eivät tykänneet, mutta sainpa itse enemmän - hah! Ja illalla olin vitosen vanhempainillassa. Tykkään ihan älyttömästi vitosen opettajasta, älykäs, empaattinen, jämäkkä nainen, ei voisi parempaa opettajaa meidän poika saada. Tokaluokkalaisen opettaja sen sijaan ei minua oikein ensinäkemältä vakuuttanut, mutta sitähän en pojalle tietenkään sano.

Eilen huomattiin miehen kanssa, että lähikaupungin orkesteri esittää parin viikon päästä Holstin Planeettoja. Lempiteokseni! Ihan pakko nähdä ja kuulla! Eli tänään täytyy alkaa metsästää lapsenvahtia, ne ovat kiven alla. Planeetat on upea teos, minulle ihan must.

No jaa, mutta nyt tiskaamaan. Naisen työ ei ole koskaan tehty, vai miten se nyt meni...