Meillä asuu sammakko. Sillä on kolo kivijalan vieressä, ja joskus kun käy kellarissa hakemassa jotakin se samppi loikkaa yllättäen jostain puskasta ja säikäyttää puolikuoliaaksi. Kerran hain perunoita ja sammakko pelästytti minut ihan perseettömäksi, kattilakin lensi kädestä. Se kellarisammakko on kyllä ihana, meillä tykätään kovasti kaikenlaisista eläimistä. Monenlaista vipeltäjää tuossa pihalla näkeekin; jäniksiä, supikoiria, kettuja, majavia, lepakoita, you name it. Eilen katseltiin, kun pääskysparvi hääti haukkaa pois niiden tontilta. Löytyy niitä elikoita sisätiloistakin, meillä on tulilisko, agaattikotiloita ja kääpiökani. Haluaisin kovasti kissan, mutta mies ei kauheasti lämpene ajatukselle.

Täällä on nyt paikalla vain puolet muonavahvuudesta, sillä miesväki lähti Helsinkiin Iron Maidenin keikalle. Samalla reissulla aikovat käydä myös luonnontieteellisessä museossa. Minä vien tytöt illalla näytelmäkaverin miehen ja tyttären (jota meidän tytöt kovasti ihailevat) hoidettaviksi ja menen tekemään teatteriporukan kanssa vavahduttavaa näyttämötaidetta paikalliseen kesähotelliin. Esityksiä on tällä viikolla kolmena päivänä peräkkäin, saan horjahdella korkkareilla ihan riittävästi. Roolihahmoni koikkelehtii korkokengillä koko piiiitkän näytelmän ajan, auts. Ihana päästä esiintymään! Meidän harrastajateatterissa on hauskaa porukkaa, kyllä niiden kanssa kelpaa hölmöillä.

Tämä viikko on mennyt vauhdilla. Maanantaina oltiin Puuhamaassa, keskiviikkoiltana oltiin naapurissa kahvilla, eilen osa porukasta kävi kaupungissa, ja niitä kaverini lampaitakin ollaan käyty rapsuttelemassa ja syöttämässä. Viikonloppu menee näytellessä ja huomenillalla ehkä mennään koko perhe yksiin kesäjuhliin, saa nyt nähdä. Ja mulla on nyt viikonloppuvapaa! Ne ovat harvinaista herkkua, meillä lehdenjakajilla on joka 6. viikonloppu vapaa - kuulostaa kauhealta vai mitä! Sitä se onkin, ja koska vapaat viikonloput ovat niin harvassa, niistä osaa tosiaan nauttia. Kun olen illalla peitellyt tytöt iltasadun jälkeen sänkyihinsä rojahdan sohvalle yhdessä valkkarilasillisen ja juustotarjottimen kanssa ja vietän mukavan illan Indiana Jonesin ja hänen isänsä seurassa - tarkoitus on katsoa kaikessa rauhassa Viimeinen ristiretki. 

Niin, ja tänään on täysikuu.