Autossani on 48 nippua puhelinluetteloita. 48!!! Jokavuotinen puhelinluettelohässäkkä on jälleen alkamassa - viime vuonna onnistuin onnekkaasti luistamaan siitä, kun jouduin sairaslomalle, mutta tänä vuonna minua ei pelasta mikään. Ellen sitten heittäydy olkapää edellä lastauslaiturilta.

Mutta on minulla salainen ase, oikeastaan kolme kappaletta, ja ne katsovat parhaillaan lastenohjelmia olkkarissa. Tenavat ovat odottaneet puhelinluetteloita kuin kuuta nousevaa, niillä sormet ihan syyhyävät päästä jakelemaan pumaskoita. Oikeasti! Pari vuotta sitten otin pojat iltasella mukaan luetteloidenjakoon (niitä luetteloitahan ei siis voi jakaa aamuyöllä kun ne tömähtelevät luukuista pudotettaessa ja koko talo herää ja asukkaat hermostuvat jne), ja pojat olivat aivan innoissaan. Heistä oli yllättävän paljon apua. Maksoin jakajille tietysti palkkaakin. Tokaluokkalainen (silloinen eskarilainen) oli varsinainen mummomagneetti, vanhempi väki kerääntyi joukolla ihastelemaan luetteloiden kanssa raatavaa pellavapäätä - kyselyihin poika vastasi kirkkaalla äänellä: "Me autetaan meidän äitiä!", ja sai vanhuksilta kehuja ja suklaata. Silloin oli aivan järkyttävä pakkanen ja koko touhu tuntui minusta lähinnä älyttömän ärsyttävältä ylimääräiseltä vääntämiseltä, mutta pojat olivat onnessaan, ja tänä vuonna porukkaan liittyy siis myös eskarilainen. Jippii, eihän minun muuta tarvitse kuin toimia kuskina tälle kolmen hengen jakelutiimille... No kyllä minä varmaan toimin kantoapunakin.

Vuoden viimeinen päivä, voi että. En aio tehdä uudenvuodenlupauksia, mitä sitä suotta itseään kiusaamaan. Toivon, että tulevasta vuodesta tulee meille kaikille rauhallinen ja iloinen, paljon hyvää tasaista arkea ja sekaan ripaus mukavia juhlia ja tapahtumia.

Ja te blogikaverit - blogiystävät! - kiitos kun olette olemassa. Kannatti ruveta bloggaamaan, kun löysin niin monta mainiota ja ihanaa tyyppiä - en laita tähän nyt nimiä, mutta tunnistatte kyllä itsenne, kamut! Hyvää uutta vuotta teille, ja satunnaisille blogikävijöille myös! Kirjoitan ensi vuonna lisää...