Kävin tässä päivänä muutamana absurdin keskustelun viisivuotiaan kanssa. Taisin roikkua tapani mukaan koneella, kun tyttö tuli kysymään: "Onko Suomessa Elviksiä?". Kysymyksestä alkoi pitkä ja polveileva juttutuokio, jonka loppupuolella tajusin että puhuimme eri asiasta. Minä juttelin rockin kuninkaasta, ja tyttö, jolla joskus menevät tavut sekaisin puhui tietenkin ilveksistä. Elvis - ilves... jepjep. Arvaatteko muuten missä kohtaa tajusin olevani hakoteillä? Kun tyttö jaaritteli siitä, miten Elvis ripustaa tappamansa saaliit puunoksaan. Elvis has left the building...

Koulukin loppui. Oli jo aikakin! Tosin tästä saattaa tulla aika pitkät kymmenen viikkoa - äsken aamupalapöydässä 9v ja 7v kehittivät kauhean riidan siitä, että toinen oli ottanut itselleen enemmän kaakaota... Pojat toivat lauantaina hienot todistukset, isompi oli korottanut kolme numeroa ja keskiarvokin oli siis kivunnut ylöspäin. Ihan hyvin keskittymishäiriöiseltä, jota on kiusattu koko kouluvuosi. Poikaparka on tosiaan lomansa ansainnut.

Lauantaina oltiin yksissä ylppäreissä, ja eilinen öllötettiin ulkosalla. Tenavat mulivat järvessä koko päivän, me vanhemmat lähinnä löhöttiin - minä makoilin riippumatossa. Ihana keli! Töissä törmäsin lauantaiaamuna taas yhteen nukkuvaan humalaiseen, joku uusnatsin näköinen kaljupää kuorsasi ilman kenkiä rappukäytävässä. Tällä kertaa ei onneksi tarvinnut kiivetä yli.

Ilma on edelleen mainio, laitoinkin äsken pyykkikoneen pyörimään. Ja nyt kipollinen kahvia ja paahdettu bagel... eli se on moro. Ja lämmintä kesäkuuta joka iikalle!