...vaan nyt se on jo eilinen. Jep, eilispäivä oli varsin kiva, vaikka mitään erityistä ei tehtykään - kaikki vain sujui jotenkin jouhevasti ja hyväntuulisesti. Kuskailin kersoja harrastuksiin ja opastin läksyjenluvussa jne jne, kävin Tokmannilla (tiistai-iltapäivien huvi, tytöt ovat silloin käsityökoulussa ja minä tietysti rynnistän heti vastapäiseen kauppaan tarjousten perässä) ja ostin sieltä fleece-takin itselleni huokeaan viiden euron hintaan. Hyvä ostos, minulla on aina kylmä. Niin, ja ostin säkillisen karkkia vietäväksi tänään eskariin - isompi tyttö täyttää tänään seitsemän, ja täällä on tapana viedä merkkipäivänä jotain hyvää eskarikavereille. "Penkkarikarkkeja!", ilahtui tyttö, ja niitähän ne tosiaan olivatkin, samoja neliönmallisia paperinamuja abit viime viikolla nakkelivat auton lavalta.

Illalla olin tyttöjen kanssa seurakunnan järjestämässä pakkaspäivän juhlassa. Ei olisi yhtään huvittanut mennä, mutta olipa hyvä kun tuli lähdettyä - siellä oli Rainer Kaunisto nukketeatteri Roomasta esittämässä raamatunkertomuksia, ja kylläpä oli hieno esitys! Mukulatkin istuivat ihan hiljaa ja tuijottivat nukke-esitystä ihmeissään. Tykkäsin, ja tytöt myös - isompi tyttö piti tuhlauspojasta (eli siis tuhlaajapojasta), minä laupiaasta samarialaisesta. Pienempi tyttö tykkäsi eniten esityksen jälkeen tarjotusta suklaapiirakasta.

Aamulla olin taas töissä, eikä ollut huono aamu ensinkään - ei enää kauhean liukasta, eikä liian kylmä, vain -11 astetta. Huomasin töihinlähtöä tehdessäni, että kummassakin pääkallohanskassani oli reikä, joten sieppasin hätäpäissäni hyllystä jotkut lasten hanskat - siniset neulotut sormikkaat, joiden jokaiseen sormeen on ommeltu joku hahmo (pupu, lippispäinen poika jne). Olin ihan kuin Dot Mad TV:stä, puuttui vain purkka suusta ja pehmolelun mallinen hiusdonitsi tukasta. Hyvät hanskat, laitan ne huomennakin - eivät ne ainakaan nykyistä työasuani pahenna... Työnantaja on kuulemma joskus takavuosina teettänyt työvaatteet, mutta enää on jäljellä jotain pari pukua kokoa 48. 48!!! Minähän mahdun sellaisen puvun yhteen lahkeeseen. Täytyy jatkaa näillä omilla kaapinpohjalta kaivetuilla.

Meidän iso tyttö täyttää siis tänään vuosia. Sai aamulla lahjaksi pet shop- ja hello kitty -juttuja sekä pyjaman jossa on valkoisia pupuja. Voi että, miten minulla voi olla näin isoja lapsia, vanhinkin täyttää keväällä kaksitoista.

Niinpä. Nyt taidan mennä sohvalle kissan viereen lukemaan paikallislehteä... Keskiviikkoa, kamut!