Partiolainen lähti juuri suurleirilleen, Järvi-Suomen partiolaisten Uitto-leirille Pieksämäelle. Rinkka oli melkein isompi kuin itse mies, mutta reippaasti poika sen autolle raahasi... sunnuntaina taas tavataan. Eilisilta meni minulta rinkan pakkaamiseen, kova homma - vaikka mitä vaihtovaatetta ja ruokailuvälinettä ja hyttysmyrkkyä ja kelakorttia piti haalia kasaan.

Viikko vierähti taas päivittämättä. Mikä minua oikein vaivaa, tahti sen kun hidastuu! No kuitenkin, tällä viikolla on tapahtunut vaikka mitä: ensinnäkin olin bestiksen kuoron konsertissa naapurikunnan komeassa kirkossa. Kaveri laulaa Safarikuorossa, onkohan se Suomen Lähetysseuran kuoro, laulajia on joka tapauksessa ympäri Suomea. Oli kyllä aivan älyttömän hieno ja tasokas konsertti! Voin vilpittömästi suositella kaikille (kuoro siis kiertää esiintymässä eri paikkakunnilla, joten kuuntelemaan vaan), myös niille jotka eivät ole erityisen innostuneita kuorolaulusta/ hengellisistä lauluista/ hengellisestä kuorolaulusta. Ohjelmisto oli taidolla valittu. Mutta pitikö niiden mokomien laulaa Oi muistatko vielä sen virren, sitä en pysty itkemättä kuuntelemaan - kaikki laulut joissa vähänkin sivutaan äititeemaa saavat minussa automaattisen itkureaktion aikaan.

Toissapäivänä lähdin tyttöjen kanssa käymään isän luona. Onnistunut reissu! Käytiin seiskavuotiaan toivomuksesta eläinpuistossakin ja nähtiin tietysti jos jonkinlaista elukkaa. 7v oli aivan onnessaan! Hänellä on aina ja kaikkialla hauskaa (tullut äitiinsä), ja tällä reissulla kivaa riitti melkein ylitsevuotavaisesti - tyttö sai silitellä poliisihevosen auringonlämmittämää kaulaa, näki saukkoja nukkumassa kerällä pesässään, lumileopardin huolehtimassa pennuistaan... Kumma tapaus sattui, kun katsoimme terraarioita, joissa oli rupisammakoita ja käärmeitä. Ympärillä oli paljon porukkaa, mutta käärmeet ja sammakot kerääntyivät kaikki tuijottamaan minua. Seiskavuotias nyki minua hihasta: "Äiti mennään, toi on aika outoa..." Viisivuotias alkoi marista puolivälissä kierrosta, mutta ostimme hänet mehujäällä hiljaiseksi. Onneksi tyttö sentään näki kierroksella runsaasti bambeja, lempieläimiään. Heh! Mukavaa oli, ja sääkin suosi.

Ajatella, heinäkuun viimeinen päivä! Huomenna alkaa elokuu - tervetuloa hämärät samettiset illat, lentelevät lepakot, kypsyvät mustaherukat, koululaisten arkinen aherrus. Elokuu on kiva.

Nyt laiturille kirjan ja kahvimukin kanssa. Viikonloppua, kamut!