Eilen pääni päällä leijunut kuvaannollinen tuhkapilvi vihdoin hälveni ilmatilaani haittaamasta - sain lopultakin evakkotarinakirjan käsistäni. Olipa siinä työtä! Ilmeisesti olen tehnyt tällä kertaa selkeää jälkeä, kun eilen urakkansa aloittanut taittaja ei vielä ole soitellut perään. Jälleen kerran loppuvaiheessa uhkasi tulla kiire, ja painoin pitkää päivää. Ja taas huomasin, miten välillä minulla oli ihan maaninen draivi päällä ja tasaisin väliajoin tipahtelin maanpinnalle... Mutta nyt se on ohi, olo on hyväntuulinen ja huojentunut.

Oli kiva palata urakan jälkeen arkeen. Ja nykypäivään! Kun on viime ajat ajatellut lähinnä Elisenvaaran pommitusta ja härkävaunuja ja sijoituskuntia ja desantteja, niin oli mahtava palata eilen 2010-luvulle - vapauttaa ukko hellan äärestä, käydä ruokkimassa reissussa olevan kaverin kollia, katsoa telkkarista Midsomerin murhia. Pidän vähintään viikon vapaata, sitten onkin aika käynnistää seuraava kirjaprojekti... historiikkia pukkaa tällä(kin) kertaa.

Täällä alkoi aamu hitaasti ja rauhallisesti, jokainen valui vuorollaan keittiöön näykkimään aamupalaa ja palaili sitten legojensa ja kirjojensa ääreen. Kuusivuotias piirteli paperin täyteen nuotteja, neljäs- ja kahdeksasosia. Kissa pötkötti kyljellään keittiön lattialla ja nuoleksi laiskasti käpäläänsä. Minä luin varmaan sadatta kertaa Ruth Rendellin Morsiusneitoa ja hörpin teetä. Ekaluokkalainen hyräili jotakin yläkerrassa. Ukko jäi ikävä kyllä tästä sunnuntai-idyllistä paitsi, hänellä on päivystysviikonloppu.

Niin joo, jotain päivitystä siitä mitä täällä on viime aikoina tapahtunut. Nothing much, paitsi että esikoinen täytti 13. Teini!! Ja ekaluokkalainen oli partioleirillä. Ja että viikko sitten oltiin kotipuolessa veljenpojan rippijuhlissa ja oli aivan mahtavan mukavaa. Ja että kevät on tullut!!! Piha on jo melkein sula, joutsenet lentelevät tuossa järvellä, tenavat kärttävät isäänsä kokoamaan trampoliinin. Vappukin on jo vajaan kahden viikon päästä, vau.

Taidan tästä käydä pyykkikasan kimppuun. Hirmu hyvää keväänjatkoa jokaiselle tätä lukevalle ja aivan erityisesti rakkaille blogikamuilleni! Pyrin käymään blogikylässä kunhan tässä ennätän...