Koulunalku toi syyssateet tullessaan. Ja työyöt ovat jo pimeitä, ainakin se kello kolmen-neljän seutu. Huokaus.

Kouluun tosiaan eilen lähtivät, kaikki kolme reppuselkää: kuudesluokkalainen, kolmasluokkalainen ja ekaluokkalainen. Mukavasti meni ensimmäinen koulupäivä, vallankin ekaluokkalainen oli (tietysti) tohkeissaan... "Koulussa on tosi kivaa", hehkutti ja syöksyi tekemään ensimmäisiä äikäntehtäviään. Pojat vähän pyörittelivät päitään moiselle innolle. Itse asiassa ekaluokkalainen herätti meidät eilisaamuna puoli seitsemältä, oli jo laittanut kouluvaatteet päälle ja nyki ärsyyntyneenä paidanhelmaansa: "Tää paita taitaa olla liian pieni". Houkuttelin tytön meidän väliin nukkumaan, ja nukahtikin yllättäen heti. Voi pikkuista!

Mies potee edelleen sisäkorvaansa. Toimitin toissapäivänä invataksin virkaa ja vein ukon työmaalle, ja kun palasin kotiin (jossa esikoinen oli pitänyt pienemmilleen komentoa) koko lapsilauma seisoi apeana ulkoportailla. "Pörrö toi sisälle linnun ja tappoi sen", tenavat sanoivat ja osoittivat syyttävästi kollia, joka istui tyynenä pihakiveyksellä ja kakoi linnununtuvia kurkustaan. Samana päivänä mokoma paatunut taparikollinen kantoi sisälle kuolleen myyrän ja asetteli sen taiteellisesti raapimistelineeseensä...

Kaukainen kaverini, joka mökkeilee parhaillaan tuossa lähellä kävi täällä aamukahvilla ja toi tullessaan ihanaa pullapitkoa. Oli ihan älyttömän kiva jutella! Lauantaina poimitaan yhdessä mustaherukoita kaverin pakastimen täytteeksi.

Parin tunnin päästä vien auton huoltoon. Ja kuskaan miestä. Ja kokkaan ja tiskaan ja ja ja... Ja sitten onkin taas ilta ja aika katsoa Poliisikoira Rexiä! :) Heh... Hyvää torstaita kaikille!