...kun luin eskarilaisen ystäväkirjaa, joka palautui kotiin koko syksyn kestäneeltä päiväkotikiertueelta. Kirjaan olivat kirjoittaneet suunnilleen kaikki eskaritytöt ja olipa siihen kelpuutettu yksi poikakin täyttelemään keijuaiheisen kirjan rivejä. Tiedättehän te ystäväkirjat - siinä kysellään kaikkea lempiruuista ja harrastuksista ja parhaista ystävistä. Yksi kirjan kysymyksistä on Inhoan eniten... Suurin osa oli vastannut, että käärmeitä tai ötököitä tai kiusaamista, kurjia asioita tietysti kaikki. Mutta yhden tytön vastaus tipautti minut naurusta tuolilta: hän kirjoitti inhoavansa eniten sienestystä! Miehen kanssa sitä iltasella hekotettiin... En henkilökohtaisesti tunne tätä sienestysvastaista pikkuihmistä, mutta hänet on kutsuttu sunnuntain juhliin, joten odotan mielenkiinnolla hänen tapaamistaan.

Pidin eilen "koneettoman keskiviikon", en istunut tietokoneella sekuntiakaan. Ei tullut edes vieroitusoireita, ihan hyvä.

Tänään ohjelmassa eskarilaisen parturi, kolmen vanhimman lapsen 4H, ja itsellä soittokunnan harjoitukset. Huomenna vielä töihin, ja sitten viikonloppuvapaa, jihuu! Töissä on ollut koko viikon ihan asiallista, hommat ovat luistaneet hienosti.

Nyt toivottelen hyvää loppuviikkoa kaikille, ja menen tekemään... jotakin. Ehkä imuroimaan. Tai lukemaan kirjaa pienimmäiselle. Todennäköisesti tuota jälkimmäistä.