Otsikko viittaa teekkaripilaan - joku opiskelijalauma teki vapun aikoihin saksankielisen ja hellyttävän epävireisen version Lady Gagan biisistä, taustat soittaa ihanan puolihuolimattomasti jonkin sortin puhallinpoppoo, ja koko komeus talletettiin tietysti nettiin kaikkien kummasteltavaksi. Hauska! Jää soimaan päähän.

Viikko on tosiaan ollut kiireinen. Mitähän täällä oikein on tapahtunut, nyt pitää oikein muistella... Niin joo, viisivuotias kävi neuvolassa (jossa huomattiin, että hän ei osaa hyppiä vasemmalla jalalla vaan kupsahtaa välittömästi kumoon - passitus kuntoneuvolaan jumppaohjeita saamaan) ja lääkärineuvolassa, siellä oli tosi nuoren, tahtoo sanoa viime kesänä ripiltäpäässeen näköinen lääkäri joka oli oikein mukava ja perusteellinen. "Mitä kuuluu?", kysyi lääkäri ensi töikseen tytöltä, ja tyttö vastasi, että "Hyvin" - jep, hyvin kuuluu...

Eskarilainen kävi tutustumassa tulevaan kouluunsa ja oli tietysti intopiukkana. Muiden vanhempien tavoin saatoin tytön kouluun ja jäin sitten viisivuotiaan kanssa koulunpihalle notkumaan. Sieltä minut pelasti bestis, joka osui sattumalta paikalle - päästiin siis kaverin luo kahville, ja mukavaa oli. Kouluuntutustumisiltana oli sitten myös vanhempainilta, siellä kyllä meinasi jossain vaiheessa mennä hermo kun opettajaa alettiin pommittaa ihan älyttömillä kysymyksillä tyyliin "jos lapsi voi pyöräillä kouluun vanhemman kanssa voiko saattajana toimia isosisko joka on lukiossa jne". Meni niin turhanpäiväiseksi että luikahdin paikalta.

Eilen olin eskarilaisen kevätjuhlassa itkemässä. Voi että! Kerrassaan herttaisia esityksiä. Meidän tyttö esitti ainakin kanaa, siivoojaa ja mustaa kissaa - se oli kunniakas rooli, kissoja oli kolme eli jokaisesta ryhmästä oli porukalla äänestetty yksi lapsi kissan rooliin, ja meidän tyttö oli siis valittu edustamaan omaa ryhmäänsä... muut soittivat rytmisoittimia ja lauloivat. Ja tietenkin ne mokomat eskarintädit olivat harjoituttaneet tenavilla takuuvarman yleisönitkettäjän, eli Peppi Pitkätossun jäähyväislaulun. Nyyh!! Lopuksi eskarilaiset saivat eskarivuodestaan kootut kansiot (hieno!) ja ruusut, ja sitten herkuteltiin jäätelöllä. Ihana ilta!

Ulkona tuulee hurjasti. Yöt ovat olleet aika kylmiä, mutta kauniita - olen nähnyt paljon pikkuelukoita ja lintuja kevätpuuhissaan, kuullut käen kukkuvan ja joutsenten toitottavan torviaan, tänään näin ihan läheltä kaksi jänistä. Eivät ne piitanneet minusta yhtään, pupelsivat vain tuoretta ruohoa - niillä oli söpöt karvaiset jalkapohjat ja herkästi heiluvat korvat. Olo oli kuin Lumikilla tai jollain muulla prinsessalla, nehän ainakin Disney-jutuissa kuvataan touhuilemaan askareitaan hymyssäsuin metsäneläinten ympäröimänä... tosin harvemmin prinsessan näkee jupisevan rivouksia lehtinippujen keskellä kädet painomusteesta mustina, oli ympärillä eläimiä eli ei.

Tänään iltapäivällä kylään, illalla soitto-oppilaan kanssa soittelua. Eiköhän tästäkin päivästä ihan hyvä tule. Iloista torstaita blogikamuille!