Oli karseaa mennä aamulla töihin. Pahapäinen työkaveri palasi lomalta, ja paiskoi ensi töikseen kaikkien lehdet hirveäksi kasaksi laiturille omia nippujaan etsiessään. En jaksa. Se ihminen tosiaan ahdistaa minua.

Eilen löysin töissä yhden kerrostalon pihasta neljäkymppiä. Siis oikeasti: 40 euroa! Lähden kohta viemään löytörahat poliisilaitokselle - omatunto ei salli minun pitää niitä. Ehkä saan ne itselleni joskus puolen vuoden päästä, jos niille ei löydy omistajaa.

Partiopoika palasi illalla kotiin. Ihan kuin olisi jotenkin kasvanut henkisesti leirin aikana, sanoi samaa itsekin. Voi että minulla oli poikaa ikävä! Leirillä oli kuulemma ollut tosi kivaa, olivat väsänneet laavun ja opetelleet hengenpelastusta vedessä jne jne - leiri oli siis uitto-teemainen, ja vesi oli näkynyt kaikessa tekemisessä. Aurinko oli paistanut koko leirin ajan (paitsi yhtenä yönä satoi kaatamalla), eivät olleet pahemmin kastuneet, mitä nyt tietysti mulineet siellä vedessä.

Lauantaina juhlistettiin elokuun ensimmäistä, ja lähdettiin ex tempore katsomaan amerikkalaista jalkapalloa naapurikaupunkiin. Oli kivaa! Meidän kannattamamme joukkue kyllä kärsi rökäletappion, mutta mitäpä siitä. Meillä mies seuraa aktiivisesti NFL-jalkapalloa, ja oli kiintoisaa nähdä peliä ihan livenä, pääsin jopa jyvälle eri kuvioista. Onhan tämä suomalainen pelaaminen vähän kotikutoista, kun sitä vertaa ameriikan meininkiin, vaan hauska sitäkin oli seurata. Tykkäsin, ja tenavat myös. Viisivuotias löysi itselleen kaverin ja juoksentelivat kahdestaan pitkin kentänreunoja pelin ajan. Menivät puoliajalla siihen kentällekin istuksimaan, ja näimme miten järjestysmies kävi tyttöjä puhuttamassa ennen kuin pelaajat hölkkäsivät taas kentälle. Tytöt kipittivät vauhdilla pois alta. Meidän esikoista nolotti.

Olen laukannut mustikassa ja vatussa koko viikonlopun, ja selkä vinkuu armoa. Armoahan en anna, Panadolia naamaan ja poimimaan! Marjassa käyminen antaa minulle syvää tyydytystä, sellaista että "tässä nyt kerään perheelleni talvivarastoja omin pikku kätösin vaikka voisin aivan hyvin mennä torille ostamaan marjoja ja päästä n. sata kertaa helpommalla" - tykkään! Ja perhe myös.

Nyt poliisilaitokselle ja kauppaan. Lämmintä ja hauskaa elokuuta kaikille kamuilleni, nähdään!