Väsyttää!!! Kyllä tämä työnteko vaan syö naista, olen ihan puhki. Ja töissä on sentään ollut ihan kivaa, miellyttäviä tavanomaisia nopeita aamuja pari kolme takana, ja huominenkin toivottavasti sujuu samoissa merkeissä. Torstai on sitten toinen juttu eikä tosiaankaan toivoa täynnä, on taas peittojakelun aika eli kamala aamu luvassa. No ehkä kestän sen, minulla on nimittäin kahdeksan työaamua jäljellä ja sitten alkaa kesäloma!

Tänään on kiireinen päivä tiedossa - tenavien kuskailua ees taas ja illalla kirjapiiri. Mies menee kuskaamaan varusmiestä tai -naista, sotaveteraanikeräys nääs. Viljonkka kyseli kirjapiireistäni: eivät liity sen paremmin lapsiin kuin kirjastoonkaan, kyseessä ovat kansalaisopiston perinnepiirit aikuisille ja niissä kerätään yhteisvoimin materiaalia kirjoja varten. Kyläkirjapiiri tekee kyläkirjaa, johon keräävät tietoa ja muistoja kylänsä elämästä entisajasta tähän päivään, ja toisessa kirjapiirissäni tämän paikkakunnan karjalaiset kokoavat evakkomuistoja omaksi kirjakseen. Mielenkiintoista ja antoisaa noita piirejä on vetää, kirjojen kokoaminen on haastavaa ja hauskaa.

Vähän toisenlaista kirjahubaa oli ohjelmassa sunnuntaina, kun kävin poikien sekä kaverin ja tämän pojan kanssa katsomassa uuden Potter-elokuvan. Oli hyvä!! Tykkäsin kovasti. Henkilögalleria noissa elokuvissa on niin uskottava - päähenkilöt tietysti, ja sivuhenkilöihinkin on helppo samaistua ja tykätä/ inhota. Luna on jotenkin mahdottoman ihana, ja Tonksin tyylistä en voi olla tykkäämättä. Horatius Kuhnusarvio oli samanlainen rasittava jorisija kuin kirjassakin... Eniten jännitin Harryn ja Dumbledoren hirnyrkkimetsästystä, se juomisjuttu oli kuvattu kirjassa tosi ahdistavasti. Minua tietenkin liikutti kovasti, kun Dumbledore loppupuolella elokuvaa kuoli ja oppilaat kohottivat McGarmiwan johdolla taikasauvansa ilmaan kunnioituksen merkiksi - se itketti minua vielä seuraavana aamuna töissäkin. Hyvä leffa. Ostan heti kun sen saa DVD:nä.

Huoh, taidan hiissata itseni alakertaan kahville, jotta jaksan ryhtyä päivän töihin... Hyvää tiistaita joka iikalle!