Vauhdilla se on tämäkin päivä edennyt. Ja jännittävissä merkeissä: ohjelmassa on ollut kissan rokotusta, hammaslääkärikäyntiä, ja seuraavaksi alan jännittää putkimiehen vierailua ja sitä saako tämä meidän jälleen-kerran-reistaavan vessanpönttömme kuntoon. Ja illalla on soitto-oppilaani matinea, säestän häntä. Toivottavasti huomisesta tulee tasaisempi...

Jep, aamulla ennen kymmentä kampesin pahaa-aavistamattoman kissan kuljetuskoppaansa ja lähdettiin viisivuotiaan kanssa viemään kattiparkaa eläinlääkäriin tehosterokotukseen. "Pörröllä on pulleet silmät", ihasteli viisivuotias autossa. Vilkaisin takapenkille: kissa mulkoili minua synkkänä koppansa kaltereiden takaa. Sen katse oli täynnä murhaa.

Itse rokotus taisi mennä ihan kivuttomasti, pidin mököttävästä kissasta kiinni eikä kolli ehtinyt edes huomata koko pistosta. Matkat ja koppaan änkeäminen olivat kissan näkövinkkelistä paljon inhottavampia... Seuraavan kerran mennään tohtoria moikkaamaan vasta vuoden päästä. Onpahan ohi tältä vuodelta.

Eläinlääkärin jälkeen vuorossa oli päivän kamalin koettelemus: hammaslääkäri. Pelkäsin taas ihan sikana, en tajua miten aikuinen ihminen voi olla tuollaisesta noin hädissään. Se nyt vaan on inhottavaa maata siinä tuolissa siten, että jalat ovat korkeammalla kuin pää ja kuunnella kun lääkäri ja hoitaja mumisevat salakielellä toisilleen. Tarkastus oli luojan kiitos vartissa ohi, mutta... yhdestä hampaasta löytyi reikä. Ja hammaskiveä oli yllin kyllin. Eli kahdesti pitää vielä mennä hammashoitolaan pelkäämään.

Eilen olin eskarilaisen kanssa koululla. Siellä oli tapahtuma koulunsa syksyllä aloittaville lapsille, taisi olla kankealta nimeltään arvosuunnistus tai jotain sinne päin. Oli kivaa! Ihan yllätyin. Tapahtumassa suunnistettiin rastilta toiselle, ja joka rastilla oli joku henkilö kertomassa tärkeistä jutuista: oli poliisia, terkkaria, erityisopea, seurakunnan nuorisotyöntekijää... Suoritettiin pieniä tehtäviä ja oli oikein mukavaa. Eskarilainen tykkäsi, ja minäkin. Tapahtuman jälkeen suunnattiin hakemaan tokaluokkalaista partiosta, olivat pystyttäneet puolijoukkueteltan ja pitäneet nyyttäreitä.

Taidan seuraavaksi mennä leipomaan pullaa. Tai omenapiirakkaa. Näkyillään! :)