Olohuoneemme nurkassa kököttää trumpettilaatikko. Trumpetti on soittokunnan omaisuutta, ja sen edellinen haltija siirtyi taivaalliseen soittokuntaan pari vuotta sitten. Meille trumpetti kotiutui viimevuotisen juhlakonsertin jälkeen - kolmasluokkalainen hurahti trumpetinsoittoon nähtyään ja ennen kaikkea kuultuaan sitä siellä konsertissa. On se vaan kovaääninen soitin! Kolmasluokkalainen puhaltelee sitä täällä kotona turpa rullalla ja treenaa oikeanlaisen äänen ottamista, ja minun on välillä paettava potkukelkkailemaan kun pelkään että pää räjähtää äänen voimasta. Poika saa itse asiassa jo hyvää tasaista ääntä soittimesta, harjoittelee myös ottamaan eri ääniä venttiilejä painamalla. Hyvähän se on että jaksaa harjoitella... treenaa Kokolihan ohjelmistoa myös: tahkosi koko hiihtoloman Levotonta tuhkimoa välillä pianolla, välillä kitaralla. Oma dingo-kiintiöni tuli täyteen jo 80-luvulla, mutta mikäs minä toisaalta olen Kokolihan biisivalintoja arvostelemaan.

Tänään huomasin hienon asian, kun ajelin kotiin töistä siinä varttia vaille kuuden tienoilla: taivas oli yllättäen sinistä samettia, ei enää kokomustaa. Valoisa aika on alkamassa!! Hyvä etten joutunut pyyhkimään kyyneltä silmäkulmasta, kun olin niin onnessani. En ole kevätihminen, mutta kun tekee kuukausitolkulla työtä pimeässä alkaa lisääntyvä valo kovasti houkutella. Ihanaa!

Mitäs muuta... koululaiset pitivät hiihtolomansa, ja palailivat tällä viikolla taas koulunpenkille. Nukkuivat ja ulkoilivat lomallaan paljon, tappelivat myös - välillä tuntui kuin olisi ollut sotatoimialueella. Eivät nuo ennen ole minusta noin kovasti toistensa kimpussa olleet, olisikohan murros- ja esimurrosiällä jotain tekemistä asian kanssa? No jippii. Pääsiäislomaa odotellessa...

Tänne ei kyllä nyt kuulu oikeastaan mitään. Yksi kirja on loppusuoralla, lähtee taittoon kuukauden sisällä ja siinä on vielä jonkin verran säätämistä - kaikki liikenevä aika menee sen viilaamiseen. Eipähän ole vapaa-ajan ongelmia.

Kiitos vielä kommenteista! Te pidätte blogiani hengissä.

Nyt potkukelkkalenkille kuusivuotiaan kanssa. Kirjoittelemisiin!