Sain eilen oikein kunnon vanhanajan naurukohtauksen linja-autossa matkalla kaupunkiin... ihan sääliksi kävi muita matkustajia, joita oli onneksi vain kourallinen.

Autossa oli radio päällä, ja sieltä tuli joku lauantai-aamun toivekonsertti. Pirteä juontajaneitonen siinä jutteli niitä näitä ohjelmaan soittaneiden kanssa ja laittoi välillä levyn pyörimään, tiedätte kyllä tämän suositun ohjelmaformaatin. No, siinä joku vanhempi naishenkilö soitti studioon ja lähetteli kovasti terveisiä jonnekin Pihtiputaan palvelutaloon tms, ja toivoi Kalastaja-Eemelin valssia. Juontaja: "Ja te olette toivonut tätä kappaletta nimenomaan Kauko Röyhkän esittämänä? No laitetaanpa Kauko sitten laulamaan!" Tässä vaiheessa minä istuin jo naama korvissa penkissäni ja kuvittelin mielessäni Suomen tunnetuimman satanistin seisovan etukenossa lavalla revittämässä "Mä seuduilla noilla olen tunnettu kalamies, ja Eemeliksi mut ristitty ooooon...". Lupsakka haitari-intro kajahti kuuluviin, ja sitten laulun aloitti - tietysti Kauko Käyhkö. Aloin hekottaa. Kun kappale loppui, juontaja pyyteli kovasti anteeksi erreystään, ja siinä vaiheessa hajosin ihan totaalisesti: nauraa kaakatin kaksinkerroin penkissäni. Kuski vilkuili minua levottomana taustapeilistä ja kanssamatkustajat katselivat huolellisesti muualle kuten normisuomalaiset ainakin nähdessään jonkun kummallisesti käyttäytyvän/ humalaisen, eli "jos en kiinnitä tuohon mitään huomiota niin ehkä se jättää minut rauhaan". Jaa minäkö loman tarpeessa...?

Kaupungissa oli ihanaa! Kiertelin kaupoissa ja ostelin kaikkea pientä kivaa, eli tietysti tytöille lahjat, tilpehööriä ensi sunnuntain synttäreitä varten ja itselleni Pitkän Jussin majatalo -DVD:t ja kauan himoitsemani muumimukin, sellaisen turkoosin jossa Nipsu istuu kissanpentu sylissä. En ole muumimukikeräilijä, mutta se kissa näyttää ihan Pörröltä.

Illalla pelasin tenavien kanssa Pirates of the Caribbean -peliä, tuntui aluksi aika monimutkaiselta mutta kun siihen pääsi jyvälle se alkoi sujua ja tuntui oikein jännittävältä. Vitosluokkalainen voitti. Tänään pitäisi vissiin pelata Cluedoa.

Jaha, nyt lopetan ja menen patistamaan vitosluokkalaista lukemaan fyssan kokeeseen... leppoisaa sunnuntaipäivän jatkoa joka iikalle, palaillaan! Niin, ja hyvää helmikuuta! :)