Harmaata ja satelee, mikäs sen mukavampaa. Oikeasti: lumi hupenee ihan silmissä, eli antaa sataa vaan, kyllä se viimeviikkoiset parinkymmenen pakkasasteen aamut päihittää mennen tullen.

Viikko on hujahtanut vauhdilla. Käytin tokaluokkalaista hammaslääkärissä - ei reikiä, hyvä. Eikä niitä saa tullakaan, hammasongelmat ja sydänvika ovat kuulemma huono yhdistelmä. Varasin samalla reissulla tarkastusajat myös muille tenaville ja itsellenikin. Minulla on hammaslääkäri vasta toukokuun lopulla, melkein kaksi kuukautta aikaa hermoilla. Pelkään hammaslääkärissä käyntiä ihan järjettömästi, onneksi oma lekurini tietää tämän ja osaa käyttäytyä tilanteen vaatimalla rauhallisuudella. Älytöntä pelätä jotain noin paljon, olen sentään synnyttänyt neljä lasta joista sen isopäisimmän luomuna ja se kipu oli ihan toista luokkaa kuin joku puolentunnin kykkiminen jossain hammaslääkärin tuolissa... Edellisen kerran olen käynyt tarkastuksessa joskus toissasyksynä, ja koska sitä edellisestä kerrasta oli kulunut valehtelematta kymmenen vuotta pelkäsin ihan tosissani että minulle pitää laittaa joku puoliproteesi tms. Mutta eipä vaan, hampaat jopa kuvattiin ja sieltä löytyi vain yksi haljennut paikka.

Meidän kunnan hammashoitolassa siirryttiin syksyllä siihen, että vanhemmat varaavat lapsilleen tarkastusajat. Nyt ollaan siirtymässä takaisin siihen, että lapset kutsutaan tarkastuksiin, koska vanhemmat (minä muiden mukana!) eivät saa tilattua lapsilleen aikaa. Hammaslääkäri sanoi, että joillekin kuudesluokkalaisille täytyy jo antaa juurihoitoa!! On siinä jotain perää, että lasten hampaista huolehditaan nykyään huonommin. Itse olen varsinainen hammaspesunatsi, en halua että lapseni joutuvat kärsimään reikäisistä hampaista.

No joo. Mutta jee, on huhtikuu! Tämä kuukausi tuo mukanaan kivoja juttuja: huomenna esikoinen täyttää 12, ensi viikolla on pääsiäinen, loppukuusta on miehen isän isot synttärijuhlat, soittokunnan juhlakonsertti ja kirjani julkistaminen, ja sitten onkin jo vappu. Mukavaa!

Nyt pikainen blogikierros ja sitten raivaamaan taloa, illalla tänne tulee vitosluokkalaisen kavereita synttäreille. Hyvää viikonloppua!