Hyvä naiset ja herrat, se on valmis!!! Lähtee sunnuntaina taittoon (ja toivon tosiaan ettei palaa oikolukijoiden käsistä bumerangina takaisin), ja ensi viikonloppuna se matkaa painoon ellei siinä tosiaan ole mitään fataalia vialla. Tenavat puhkesivat spontaaneihin hurraahuutoihin, kun kerroin että sain kirjan vihdoin käsistäni - kersaparat, ovat joutuneet toista viikkoa olemaan varpaillaan, kun olen istunut tukka pystyssä kaikenmaailman valokuvien ja litterointien ja partituurien ja sekalaisten paperien keskellä ja äyskinyt ja tiuskinut. Huomenna minusta tulee taas herttainen pullantuoksuinen lapsille omistautuva pikkuäiti - tosin krapulainen sellainen, kävin äsken pitkäripaisessa... Maljani on ylitsevuotavainen, sillä paitsi että sain kirjan käsistäni minulla on myös vapaa viikonloppu!!! Korkkaan viinipullon kun saan mukulat nukkumaan. Eihän tässä tiedä miten päin ois kun on niin mahtavaa.

Okei, elikkäs mitäs tänne myrskynkorvalaan nyt kuuluukaan... vitosluokkalainen sai kymppi plussan enkunkokeesta (pisteitä 73+/ 70) - saisipa muistakin kokeista yhtä hyviä numeroita... No, pääasia että yrittää. Tokaluokkalainen teki partiossa hienon linnunpöntön, johon kirjoitti "Tervetuloa linnut". Eskarilainen haluaisi jalkapallokouluun. Viisivuotias kinuaa isältään lautasia (siis sellaisia millä rummutetaan). Pörrö on kasvanut kovasti (ei ihme sillä syömisellä, se kissa on ihan pohjaton). Minä - no, olen käynyt töissä ja loppuajan tuhertanut muistiinpanojeni kimpussa. Maanantaina törmäsin töissä puolialastomaan mieheen ja olin joutua koiran puremaksi, mutta näistä episodeista kerron varmaan joskus toiste lisää.

Niin, se Hirvensalmi. Minulle tuli yhtäkkiä kauhea hinku päästä käymään Hirvensalmella, kun en ole siellä koskaan käynyt ja se on tuossa reilun viidenkymmenen kilometrin päässä. Vouhotin miehelle asiasta, ja se sanoi että no mennään vaan, mutta odotetaan että tiet sulaa - ei ole oikein järkeä lähteä liukastelemaan minnekään sivuteille.

Ja Pyykönen! Miehen kanssa ollaan kehitelty sellainen amatöörietsivähahmo, älykäs lehdenjakaja Pyykönen joka ratkoo rikoksia jakopiirissään aseenaan huippuhyvä muisti ja tiedot suunnilleen kaikista reitillä asuvista ihmisistä. Meillä on Pyykös-kirjoja jo kokonainen sarja - tai siis kirjannimiä, Pyykönen tuskin koskaan tulee näkemään päivänvaloa. Mies on huippuhyvä keksimään Pyykös-kirjoille nimiä, vai mitä sanotte näistä:

Kuolema kestojakeluna, Pyykönen

Vainaja varhaisjakelussa, Pyykönen

Paholaisen peittojakelu, Pyykönen

Raato rappukäytävässä, Pyykönen

Tuuraaja tuonelasta, Pyykönen

Sanokaas, kamut, millä Pyykös-kirjalla on houkuttelevin nimi! Oma suosikkini taitaa olla Kuolema kestojakeluna. :)

Hei kaverit, kiitos tsemppauksesta ja siitä, että olitte käyneet sankoin joukoin kommentoimassa. Arvostan!! Lähden huomenna illansuussa kyläkierrokselle blogeihinne, joten näkemisiin!