Vuosi vaihtui perinteisin menoin - oltiin ystäväperheen luona syömässä (sapuskaa oli pöytä väärällään, ihanaa!) ja juomassakin (kumosin pari lonkerotölkkiä ja lasin punaviiniä, onneksi en enempää) ja katselemassa raketteja (lapset olivat innoissaan paitsi nelivuotias, joka pelkäsi pauketta). Oli valtavan kivaa! Yöllä katsoin vähän aikaa jostain satelliittikanavalta Housut pois -elokuvaa, lemppariani - pitäisi hankkia se DVD:nä - ja raahauduin ukon ja kissan viereen joskus yhden jälkeen. Aamulla ei onneksi tarvinnut nousta töihin, ja tänään aion hiippailla pyjamassa pitkälle iltapäivään.

Mies kuuntelee radiosta jotain asiaohjelmaa, pojat pelaavat Lego Star Warsia ja tytöt leikkivät kissan kanssa ("Ja hän kapaloi lapsen ja pani hänet seimeen", "Voi ei, kapaloitu lapsi karkaa!"). Minä aion tänään leipoa suklaakeksejä. Ulkona aurinko yrittää paistaa, kohta usutan lapset pulkkamäkeen - aika mukava vuoden eka päivä hyvässä vauhdissa.

Eilen onnistuin kuulemaan tyttöjen ei-niin-kovin-mairittelevan keskustelun. Nelivuotias: "Mikä täällä haisee?" Eskarilainen: "Pörrö on varmaan kakannu. Tai sitten äiti laittaa ruokaa."

Arvasitte oikein: laitoin ruokaa.

Erittäin hyvää alkanutta vuotta kaikille!