Ulkona satelee ja tuulee, ei hullumpi ilma istua koneella. Mies lähti käymään kirkolla ja tenavalauma mussuttaa karkkipäiväkarkkejaan. Väsyttää, mutta ei pahasti.

Tämän pikkupaikkakunnan kesäjuhlat alkoivat, ja minä ja lapset vietimme eilisen markkinakentällä. Oli kivaa, aurinkokin lämmitti, joten mikäs oli siellä seisoskellessa kun lapset kirmasivat tivolilaitteesta toiseen. Nuorimmainen taisi olla porukan innokkain, istui tyyriinä toukkajunan kyydissä ja karusellissa. Vanhin kävi pariinkiin otteeseen sellaisessa karseassa pyörivässä vehkeessä johon minua ei olisi saanut haulikollakaan uhaten - nuorempi poika ei saanut siihen mennä sydänvikansa takia. Lakua ostettiin metritolkulla ja tenavat myös ostivat kuka mitäkin taskurahoillaan. Näyttävin ostos taisi olla esikoisen ostama pattereilla toimiva lohikäärme, joka metelöi ja vilkkuu kävellessään. Sitä käytetään elokuvissa. Vanhin poika nimittäin harrastaa legoanimaatioiden tekoa, siis eräänlainen versio nukkeanimaatioista. Aikaavievää ja pikkutarkkaa näperrystä, ja lopputuloksen poika tallentaa tietokoneelle ja tekee elokuvaan taustamusiikin ja -äänet sekä lopputekstit. Aika kivoja!

Mies oli eilen Pomon konsertissa. Olen vähän kade. Tänään illalla menen perinneiltamiin esiintymään ja huomenna on näytelmän ensi-ilta! Ensi-illat ovat ihan parhaita, rakastan sitä tunnelmaa kun seistään takahuoneessa hermoilemassa ja kurkitaan kun katsomo täyttyy ihmisistä... Tykkään!

Nyt blogikierrokselle. Lauantain jatkoa!