Yääh, talviloma loppui ja tänä aamuna oli pakko kammeta itsensä ylös jo ennen kolmea. Mieliala oli vähintään yhtä paljon miinuksella kuin keittiön ulkolämpömittari... Ulkona oli aivan tajuttoman kylmä! Ja liukasta!! Sai taas joka käänteessä varoa ettei auto karkaa käsistä, ja kerrostalojen pihoilla jouduin töpöttelemään sellaista katkokävelyn näköistä askellusta, etten olisi mennyt nurin lehtinippuineni. Oikeasti, tule jo kevät!!!

Viikonloppu meni poikien kanssa isän luona kyläillen ja oli kyllä tosi kivaa! Näin siskojakin - toisen kanssa pyörittiin kylillä, sisko ajelutti minua katsomassa mitkä asiat olivat muuttuneet ja mitkä ennallaan, ja juteltiin kirjoista ja tv-sarjoista ja tutuista ja tuntemattomista ihmisistä ja vaikka mistä, hauskaa. Toisen siskon kanssa tuhottiin pullollinen punaviiniä ja höpötettiin ja naurettiin ja oli vähintään yhtä hauskaa. Veljeäkin näin vilaukselta, hyvä homma. Siivosin isän pikku kaksion, vessaa pestä hinkutin oikein urakalla. Isän ikäloppu katti tuijotti minua synkkänä kukkapöydän päältä kun huhkin ympäri pikkuruista kämppää imurin kanssa.

Eilen sitten porhallettiin kotiin ja käytiin kaverin lasten hauskoilla synttäreillä. Illalla vitosluokkalainen väänsi mielestäni varsin kelvollisen esitelmän auringosta - minusta on aina mukava huomata kuinka jokin asia valkenee lapselle, ja hän osaa ronkkia asiasta olennaisen ja jäsentää sen vielä paperillekin. Ei se nimittäin aina ihan helppoa ole aikuisellekaan.

Tenavia piristää ajatus lähestyvästä hiihtolomasta - tämä viikko vielä huhkimista ja sitten lomalle. Tällä viikolla on harrastuksia taas ihan normaalisti (kuskausta, kuskausta) ja sitten on ylimääräisiäkin juttuja - huomenillalla on viisivuotiaan kerholla joku nukketeatteriesitys, lauantaina soittokunnalla hautajaissoitto, sunnuntaina laskiaistapahtuma jonne varmaan pitää mennä myymään pullaa tai soppaa tai emt partiolaisten apuna. 

Mutta nyt tiskaamaan. Hyvää alkanutta viikkoa!