...te lumihiutaleet! Täällä satelee lunta, tai ei nyt liioitella - muutama hiutale tipahti äsken taivaalta. Meillä on perinne, että ensilumen päivänä paistetaan ensimmäiset piparit, joten ei muuta kun piparkakkutaikinan kimppuun vaan. Ensin kuitenkin hörpin aamukahvin rauhassa.

Eilen biletettiin kuin pienet eläimet. Pojat menivät kaverinsa luo tuonne muutaman kilometrin päähän, ja minä tyttöjen kanssa nuorisoseurantalolle Halloween-juhliin. Oltiin tietysti kaikki pukeuduttu - vitosluokkalainen oli Harry Potter, tokaluokkalainen jonkin sortin luuranko tai mikälie zombi, maalattiin naama valkoiseksi jne. Eskarilainen pukeutui noidaksi ja neljävuotias prinsessaksi, minä menin juhliin hiirenä. Pojilla oli ollut oikein kivaa, juhlissa oli mm. ollut röyhtäilykisa... joopa. Tyttöjä jännitti kovasti mennä juhliin, mutta kaikki sujui oikein hyvin. Siellä oli lapsilla kauhean hauskoja asuja! Bongasin ainakin Supertytön, Mikki ja Minni Hiiren, peikkoja ja Late Lampaan. Ja Puolen hehtaarin metsän väkeä. Aikuisistakin ilahduttavan moni oli pukeutunut, jopa isät olivat laittaneet päähänsä jotain pirunsarvia tai peruukkeja. Hyvä meininki.

Tänään töissä oli harvinaisen ankeaa. Lehdet myöhässä (oh really?), satoi ja tuuli ja oli ihan järjettömän kylmä... ja taas niitä mainoksia oli nipputolkulla. Nyt on herranjestas pyhäinpäivä, pitääkö silloinkin olla änkeämässä mainoksia ihmisten postiluukuista? Jotain rajaa.

Mutta nyt on rauha maassa ja aamusauna lämpiämässä, tenavat leikkivät sovussa ja kohta talossa tuoksuu pipareilta... Lepo- ja akkujenlatauspäivä. Hyvää marraskuuta kaikille!