No nyt on maa kunnolla valkoisena, kaunista! Ulkona on kyllä aste lämmintä, joten saattaahan tuo vielä tänään sulaa... mutta lapsilla ainakin oli mukava aamuherätys, ovat kovasti jo lunta odotelleet.

Minulla oli tänään vapaapäivä, aah! Ei tarvinnut sompailla lehtinippujen kanssa lumisateessa ja tuulessa... illalla nautiskelin vapaapäivän aatosta, lasten mentyä nukkumaan katsoin telkkaria urakalla (vaikka sieltä ei edes tullut mitään erikoista) ja tein itselleni pienen juustotarjottimen - brietä ja vuohenjuustoa, suolakeksejä, rypäleitä ja cashewpähkinöitä. Ja join pullon siideriä. Vapaapäivistä pitää ottaa kaikki irti, niitä on niin harvassa - seitsemän päivää töitä ja yksi vapaa, vapaa viikonloppu joka kuudes viikko. Raaka peli rakennuksella, sanoisi siskoni.

Olen ollut pirteänä pystyssä puoli kahdeksasta lähtien, ja ruokkinut tenavat, etsinyt tokaluokkalaisen toppahousuja ja vitosluokkalaisen äikänkirjaa, tuuppinut porukkaa ajoissa taksille ja haalinut neljävuotiaalle säälliset kamppeet kerhoon laitettaviksi (nyt kaapista valikoituivat vaaleat trumpettihousut ja musta paita, jonka etupuolella on hopeanvärisellä painatuksella keiju ja yksisarvinen, kelpasivat perheen diivalle joka on erittäin tarkka pukeutumisestaan). Äsken minulle soitti lääkäri niistä verikokeista. Olin oikeassa, kilpirauhasarvot olivat vinksin vonksin, eli äkkiä lääkitys kohdalleen ja kontrolliverikokeet ja lääkäriaika kuuden viikon päähän. Kaikki muut arvot olivat kohdallaan, hemoglobiinikin 151, joka on kuulemma naiselle yläkanttiin... pitäisikö selättää piikkipelkonsa ja mennä joskus luovuttamaan verta? Katellaan.

Perheen partiolainen oli eilen myymässä joulukalentereita. Ja vitosluokkalainen kokkikerhossa. Minä leivoin juustosarvia ja tein persikkarahkaa, tänään pitäisi oikeastaan leipoa kakku. Illalla tänne tulee soitto-oppilas, kiva ja kaunis yläasteelainen johon meidän lapset ovat ihan lääpällään - tytöt ihailevat ja pojat taitavat olla vähän ihastuneita, vaikkeivät sitä myönnäkään...

Mutta nyt kipin kapin laittamaan kerhoeväitä nelivuotiaalle, aikaisin töihin mennyt mies hakee tytön kohta. Ja sitten minulla on kaksi ja puoli tuntia omaa aikaa! <3 <3 Kirjoittelemisiin!