...tätä äiti aina ennen lauloi juhannuksena. Ja kantoi oksia sisälle ja laittoi ne isoon lasipurkkiin olohuoneen nurkkaan koristeeksi.

Tässä taloudessa asuva nimipäiväsankari istuu keittiönpöydän ääressä tiara päässä syömässä muroja. Annoin tytölle suorastaan kauhistuttavan koristeellisen tiaran, koska tyttö tykkää kaikesta tuollaisesta - siinä on räikyvän pinkkiä tekokarvakoristetta, hilettä, muovitimantteja... on kuulkaa näyttävä kapistus. Eilen pidettiin kaveriperheiden kanssa perinteiset siirinpäivät, tyttö sai kummitädiltään puhallettavan Bambi-uimalelun (todellinen täsmälahja, tyttö on Bambi-fani henkeen ja vereen) ja kaverilta piirustusvälineitä. Kaveriperheen nimpparisankari sai Pet Shop -kamaa. Herkuteltiin urakalla ja lapset leikkivät keskenään, kivaa oli.

Minulla alkoi tänään kolmen päivän vapaapäiväputki!! Viikkovapaa osui onnekkaasti tälle päivälle, ja viikonloppuna lehdet eivät ilmesty, joten wuhuu! Eilen valvoinkin myöhään rituaalisten herkkujen parissa (juustoa, pähkinöitä, rypäleitä, lasi viiniä) ja nukuin aamulla pitkään. Ihanaa!

Leiriläiset palasivat kotiin keskiviikkona, ja kummallakin oli ollut oikein onnistunut leiri. Koti-ikävä ei ollut vaivannut, ruoka oli hyvää ja tekemistä ja kavereita riitti. Poika oli tykännyt valtavasti omasta isosestaan, 16-vuotiaasta pojasta, heillä oli synkannut hyvin yhteen - isonen kirjoittikin pojan leiridiplomiin: "Olit hauska ja todella siisti tyyppi ja oli mukavaa olla isosesi". Liikkistä! Leirillä oli myös yksi tyttö, joka vilahtelee pojan puheissa huomattavan usein - poikahan tietenkin inhoaa tyttöjä, mutta tätä yhtä tyttöä hän inhoaa vähän vähemmän kuin muita. :)

Kohta lähden kauppaan pällistelemään pitkästä matkasta äreitä ja kireitä mökkiläisiä, jotka ryntäilevät eestaas ostamassa "salaattii ja siiderii ja karkkii" - eli käyn siis ostamassa juhannussyötävää, jos mahdun sekaan. Saa nähdä mahdunko tuosta meidän risteyksestä edes nelostielle, kun tauoton autovirta porhaltaa siitä ohi.

Nyt keittiöön miettimään aamiaisvaihtoehtoja... Tekisinkö munat-pekoni-paistetut tomaatit -aamupalan vai lykkäänkö sämpyläpellin uuniin. Heh.

Mutta: hyvää ja rauhallista juhannusta kaikille tätä lukeville! Muistakaa ottaa rennosti!